Vecka 23(igår)


I Magen

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag. Bebisen är nu ca 26 cm lång, och väger ca 600 gram.

 

Mamman

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret

Bild


Egen bild/Anteckning

Mår ungefär likadant som förra veckan, med enda skillnaden att fogarna är ännu värre och att jag tappat suget på mat. Bebis sparkar och lever om i magen, och jag har rent spontant börjat kalla den för "han".. Men jag tror att det är en tös som gömmer sig därinne!


Kommentarer
Postat av: Elin =) 18 år och mamma till Molly <3

Jag har fått för mig att det är en liten pojke som du har där inne :)

<3

2011-03-03 @ 10:13:39
URL: http://elinskogsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0