Ett grönt år?

Hej!

Skrev just ett inlägg om min panik över valet.
Jag har nu suttit ett bra tag(sedan i förmiddags) och läst deras partiprogram, deras synpunkter på diverse frågor och jag tror att jag gått och blivit grön. Jag har röstat en gång tidigare, då hade jag just fyllt 18 år och fick rösta för första gången. Den gången röstade jag på vänsterpartiet.. Sedan dess har de bytt partiledare och tappat en del av den politik som jag tyckte om. Så nu inför detta val har jag alltså öppnat upp för nya valmöjligheter och eftersom jag sedan 1 1/2 år sedan är vegetarian så föll det sig naturligt att börja kolla upp MP.
De har så otroligt bra saker i sin politik. De har bra djurrättspolitik, bra skolpolitik, bra ungdomspolitik, bra jordbrukspolitik m.m. De vill förändra Sverige på många sätt, och det är på många sätt väldigt gynnande för mig och handra som har mina åsikter, och även de som har barn, vill plugga, vill kunna leva med naturen och djuren på ett bra sätt utan att ha dåligt samvete. För oss som vill ha ett bättre, och ett Sverige som ligger i tiden!

Så jag tror att jag har gått och blivit grön.


Vilken färg är du och vilket parti kommer att få din röst iår?
Svara gärna om det nu inte är så att du är hemlighetsfull av dig och inte vill säga :)

Rättelse
En anonym läsare påpekade att V bytte partiledare efter före valet 2006.
Självklart är det så och jag är visst en aning förvirrad.
Jag gjorde ett projektarbete om Gudrun Schyman under mitt 8:e år i skolan och det är ju sedan dess de bytt partiledare. Men, Lars Ohly hann på de två år från det att han börjat i V, tills dess att jag röstade 2006 inte dra ner politiken så mycket, som han gjort nu 6 år senare.Ciao!

Vad?

Hej.


Vad ska jag skriva om nu då?
Har en sån lust att blogga men jag vet faktiskt inte om vad, det står liksom still härinne i mitt huvud.
Kanske är jag verkligen tom?

Fast faktiskt! Jag har saker att skriva om.. Jag går runt och hetsar över valet som är om 20 dagar, har ännu inte valt vad jag ska rösta på och börjar få panik! Kan inte bestämma mig. Det står mellan 2 partier och dessa två har så som alla andra partier sina för och nackdelar. Har läst igenom partiprogrammen några gånger men blir nog bara mer förvirrad.
Det finns så otroligt mycket info att hämta på partiernas hemsidor, de har A-Ö - listor med allt du kan tänkas vilja veta om deras politik. Själv så tänker jag focusera på Miljöpartiet & Vänsterpartiet eftersom mitt val står mellan dem. De har ju såklart liknade politik men de skiljer ändå lite på deras synpunkter.

Gud, så svårt det är!  20 dagar kvar, kommer jag hinna att bestämma mig?
Kommer ni hinna att bestämma er?Här ska det vara en rubrik.

Hej!


Det här med rubriker är svårt ibland, därav min rubrik för dagens första inlägg.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva idag, eller rättare sagt nu.. Jag har en sån där konstig känsla av tomhet i bröstet. Det gör inte ont, jag är bara sitter. Sitter och tittar med väldigt trötta ögon på en skärm som ger mig frihet.
För det är det den här bloggen gör. När jag behöver mig över ventilera, skriva av mig eller bara få någonting sagt så skriver jag det här. Det är inte så att jag går runt med en massa saker som jag håller inne, det är inte så.
Men ibland så får jag jobbiga känslor, jag får ett tungt sinne och då skriver jag om det här.
Jag skriver det här för att få det ur min själ, och för att finna lite frid i mitt sinne.

Jag har alltid använt skrivandet på ett rehabliterande sätt, inte alltid i denna form men på något sätt.
I dagböcker, i små låttexter eller bara en massa ord. Jag skriver för att jag mår bra av att skriva, jag skriver för att det hjälper mig att reflektera över saker och ting. Jag skriver för att få ut det dåliga och ta in det som är bra.

Så var det med det.
Vi hörs senare, puss!

Kan inte..Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.
Jag kan inte ens stå när du inte ser på.
Och färglös som en tår blir jag utan dina andetag.

Vad vore jag utan dina andetag?

Det här med spel.

Hejsan!


Bingo!

Ja, det är ett ord som man gärna vill höra. Jag älskade när jag var liten att spela bingolotto, vi satt här hemma med en egen lott och var alldeles ivriga över att vi kanske kunde vinna 100 kr. Det var mycket pengar för en 7-åring, och jag skulle faktiskt än idag bli glad för 100 kr.
Just nu så spelar jag inget spel, fastän det kryllar av spel där ute!
Det finns säkert fler bingosidor än vad det finns bloggsidor, och en hel del personer
har det idag som ett intresse att spela just b ingo.
Själv så har jag nog otur i spel och just av den anledningen så spelar jag knappt, men om min tur en dag skulle vända så skulle jag med största sannolikhet börja spela bingo, just för det chansen att vinna lite pengar.
Just nu är ju som jag nämnde Bingo på nätet det som är inne och det finns otroligt många sidor, där man kan testa lyckan! Jag som inte spelar vet knappt av vad sidorna heter eller
vilka som är bäst, men ni mina läsare kanske vet?
Finns det någon utav er som brukar spela bingo på nätet?
Vinner ni någonsin?
Och framför allt, är det roligt?

Blir ni fast spelet?

Det skulle jag verkligen bli! Jag skulle antagligen spela hur länge som helst, och tappa tiden.
Jag gör väldigt lätt det då jag har roligt och när man har roligt så springer tiden iväg!
Egentligen så skulle jag kunna tipsa er om en massa bingosidor, men istället för att göra det så behöver ni bara klicka på ordet bingo, så kommer ni till Bingosidan, som är en Svensk guide till bingo spel på nätet.
Här hittar du det mesta om bingospel, och dylikt.
Allt som jag inte kan berätta till exempel!

Om ni kikar in där, och klickar er vidare till något spel så hoppas jag att ni får ropa:
Bingo!Den 30/8-2010

Hejsan!

Dagens datum fick bli rubrik på detta inlägg.
Vet ni varför?
Jo, för att detta var dagen då min dotter Saga tog sitt allra första steg!
Hon tog ett steg framåt och stod sedan still, tittade på mig som var överlycklig och funderade säkert vad fan jag stod och tjöt i. Sedan satte hon sig ner och började leka med en sked. Med andra ord, ett litet steg för Saga, ett stort steg för mamma! Det är så underbart att få följa varje steg, att få vara med om ALLT!
Jag älskar Saga så att det värker i hela hjärtat, så fort jag tänker på henne eller ser hennes vackra ögon så bara ler jag. Det finns inget bättre än att få vara Sagas mamma :)
PUSS PÅ ER!

En hund mindre?

Hejsan!


Gick och la mig senare än vad som var planerat igår igen!
Men igår så väljer jag att skylla på min hund Prinsessan, för hon sprang bort.. Jag släppte ut sheltisarna på gården, så att de skulle få nattkissa(precis som alla andra kvällar) och när jag sedan ska ropa in dem efter 15 minuter så kommer inte min Sessa. Jag går in igen och sätter mig vid datorn, tänker att hon ibland är lite seg men att hon snart bör dyka upp. Jag tror seriöst att det tog 30-45 innan hundrackarn kom, och gissa om jag hann blir orolig?!

I mitt huvud låg hon död i skogen, fast med tassen i en rot eller något.
Eller kanske uppäten av en björn eller ett lo!
Jädra hund!
Jag var till och med ut och letade, ropade och visslade men ingen hund.
Till slut så släpper jag ut Milton, på ett uppdrag. Hämts hem Sessan!
Mille är ingen spårhund, och han ger väl blanka fan i att det saknas en flockmedlem så han står mest på gräsmattan och ser ut som det spån han är.. Men helt plötsligt så dyker hon upp där!
Hon traskar in på gräsmattan och ser en aningen skamsen ut, kikar lite försynt på mig och tycks undra om hon verkligen vågar gå fram eller om hon gjort bort sig totalt.
Jag är bara överlycklig övert att hon lever(jag vet, jag är sjukt nojig) och tar upp henne i famnen och kramar henne, pussar henne och talar om för henne att man inte får göra så eftersom mamma då tror att man dött.
Sessan verkade mest nöjd över lite kvällskel och så omåttligt nöjd ut.
Haha, det är min Sessa det!

Efyter det så tog jag datorn, och gick och la mig för att se Eclipse. Såg i ca 1 timme och 15 minuter innan jag bestämde mig för att sova och se klart idag. Jag har nu innan jag gjorde detta sett klart den, och jag avgudar filmen! Den är så in åt helvete bra! Åh, såååå bra! Tror nästan att den är bäst av de 3 filmerna..
Men jag vet inte ännu, bra var den iaf!

Nu är det dags för Saga att vila lite, men vi höres!

Lalalaaaa!

Tja!

Jag har inte bloggat nästan alls idag.
Kanske tömde jag mina bloggskrivar-depåer igår?
Hur som haver, jag håller på att bli sjuk. Mår dåligt, har ont i halsen och kroppen, fryser och har svårt att svälja.
Det är kort och gott synd om mig. Jag tänker göra tidig kväll, bädda ner mig med Saga, se lite film och sedan sova sött ända tills i morgon bitti. Sedan tänker jag kliva upp, och vara frisk. Jag tänker inte ha ont någonstans eller frysa.
Punkt slut!

Imorgon ska vi träffa farmor!
Då ska vi passa på att tacka för besticken och tallriken+muggen med mumin som Saga fått.. Hela kalaset gick lös på 700 kr, så ett tack borde väl sitta fint. Tänk vad underbart att ha så mycket pengar att bara slänga ut?!
Sinnes.. Med så mycket pengar hade jag kunnat shoppa nya kläder.. Till mig såklart! Saga har ett överflöd av kläder!
Haha, jag är nog en av de få småbarns mammorna som knappt behöver tvätta!

Jag ska nu dricka thé, äta skorpor och göra en sista sak i PS. Sedan sängen!

Byebye!

Herrregud!

HEJ!


Jag har helt glömt av att blogga idag! Hur fasiken gick det till?
Skumt värre.. Var faktiskt säker på att jag gett er ett morgoninlägg men tydligen inte!
Haha, ja men nu skriver jag iaf. Idag har det väl inte hänt så mycket, jag var lite vovvevakt åt Sigge & Alice från igår kväll tills nu idag. Så Sophia och Peder var här för en stund sedan och hämtade dem, samt drack kaffe med ensamma mig. Före de kom hit så satt jag bara och stirrade, hade så jäkla tråkigt! Ringde till lite vänner, men ingen ville prata med mig så jag fick gott sitta här tills de kom och höllmig sällskap i några timmar.
Men nu har de åkt och Saga sover, så då passar jag på att blogga lite.

Igår var det en ganska jobbig dag, med mycket funderingar och tankar.
Jag grävde ganska djupt i mitt känsloliv och fick till två inlägg som faktiskt betyder någonting och som skakade om i mitt sinne. Men det är bra! Det är bra att skriva om jobbiga, och starka saker. Det gör att man sätter sig ner en stund och funderar på vad man känner och varför man känner det, oftast finns det en god anledning till att man reagerar och mår som man mår. Det är inte bara ytligt, utan sträcker sig ofta djupare.
Nej, nu ska jag skriva om "Ny läsare" inlägget, men ni får ha det bäst!


Puss!

Ser tillbaka.

Hejsan!

Satt och hikade på FB, och såg mina gravidbilder!
Blev värsta notalgisk och glad av att se dem och tänkte faktiskt ge er hela resan.
Från vecka 27+6, då jag började fota magen tills vecka 40+4, dagen då Saga föddes.Skitskumt att se såhär i efterhand! Såg jag verkligen ut så, och hur kändes det?
Knas!


Godnatt på er!

En dag bestämde jag mig..

..För att bli obrytbar!  Hejsan.


Det kom en dag i mitt liv, då jag inte längre orkade stå.
Det kom en dag i mitt liv då jag sa upp mig, det fick vara nog.
Jag sa nej till livet och ja till det som kommer efter.
Men så, på exakt samma dag så valde jag en annan väg. Jag valde den svåra tuffa vägen, men också den vägen som ger mest och som jaga anser att alla borde välja. Jag valde livet, och jag valde att bli okrossbar.
Sedan den dagen har jag haft otroligt dåliga dagar, jag har haft minst lika jobbiga stunder men så fort tanken på att ge in infinner sig så tänker jag bara på vad jag sagt till mig själv att jag är och då känns det bättre.
Där för att jag vet att ingen, och inget kan slå ner mig. Man kan inte slå ner någon som är okrossbar.

Själv så tycker jag inte riktigt om den svenska översättningen på ordet som jag har som livsord.
Okrossbar är inte på långa vägar lika fint som Unbreakable.
Men det betyder samma sak, och egentligen spelar det ingen roll på vilket språk man säger det.

För huvudsaken är att jag lever efter det och vet att jag är just

-

UNBREAKABLE
OKROSSBAR
IRROMPIBLE
UNZERBRECHLICH
INFRANGIBILE
UBRYDELIG
MURTUMATON
INCASSABLE
UKNUSELIGE
NIEROZERWALNY
-


Puss på er!

Pappa.

Hej.


Satt och kollade på lite gamla bilder, och ramlade över en hel del på min pappa.
En person som jag inte känner eller ens knappt minns.
En person som bara fanns i mitt liv under en väldigt kort tid.
Men trots allt detta så är han med mig hela tiden. I mitt hjärta som slår, i mina blå ögon, i mitt blod som rusar hett i kroppen. I varje steg jag tar är han där, och är en del av den jag är och den jag varit.
Kanske delar vi intressen, kanske tänker vi lika, kanske ser vi med likadana ögon.

Min pappa lever inte, han går inte längre här med oss på jorden. Han har lämnat oss, och det var många år sedan.
Jag var hans enda barn, och just därför känner jag verkligen hur han är en del av mig.
Jag är hälften honom, hälften min mamma. Och i min dotter Saga lever han vidare som hennes morfar.
Hon är en fjärdedel honom, och kanske finns det likheter. Kanske kommer hon en dag att undra över honom, fråga och vara nyfiken. Jag har kanske inte så många svar att ge henne. Jag kanske till och med blir alldeles ställd av frågorna men en sak vet jag - Han hade älskat henne och varit väldigt stolt över att få vara hennes morfar.
Precis så som jag tror att han älskade mig och var stolt över att få vara just min pappa.


Jag sitter med enormt mycket saknad och skriver det här inlägget, det rasar i mig och jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken. Vissa dagar är jag oerhört arg över att han inte finns här, vissa dagar tänker jag inte alls på det och vissa dagar så som idag är mitt hjärta fyllt av saknad och kärlek.
Jag vet ingenting, annat än det andra människor sagt om min pappa men på något sätt så tror jag att vi hade kommit bra överens, jag tror att vi hade delat någonting speciellt.
Jag tror att jag hade varit "pappas flicka", och det gör ont att tänka på att det hade kunnat vara så.
Men samtidigt så ser mitt liv ut som det gör av en orsak. Allt som hänt mig, och fortfarande händer mig händer för att det ska vara så. Mitt liv är just nu så otroligt rikt!
Jag har mina fina underbara familj.


Puss på er!

Blähäää!

Tjaba!


Sitter med ont i halsen, huvudvärk och ryggont.
Jätteroligt.. Eller inte!

Igår då jag åkte hem från Sophia så skulle vagnen in i bilen, Sagas pappa frågade om han skulle lyfta in den. Jag var redan på väg, och sa därför nej. Och vips, så har jag sträckt någon muskel i ryggen!
Det gick över under gårdagskvällen, men så alldeles precis skulle jag lyfta upp Saga och sträckte den igen!
Så nu sitter jag här och känner mig eländig. Tur att det är fint väder idag iaf, så behöver jag inte frysa när vovvarna ska ut. Ja, och tur är det att Saga är så pass stor och gammal att hon mest vill leka lugna lekar och inte bli buren så mycket. Tänk om hon varit 2-3 månader, ojojoj! Då hade det blitt tufft.
Saga var nämligen ett sånt barn som inte tålde att bli nedsatt eller lämnad på golvet då hon var mindre, hon skrek och grinade om man försökte sig på det och hon satt mest i min famn. Om hon inte sov förstås, då kunde hon om jag hade tur sova i vagnen eller sängen. Men bara om jag hade tur!
Haha, det är så lustigt att tänka tillbaka på hur Saga var då hon var mindre. Jag tror att hon var vad man skulle kunna kalla ett krävande barn, men jag såg det inte så. Hon ville bara ha extra mycket närhet och kärlek bara, min älskade unge.  I dagsläget är hon fortfarande extremt mammig och jag vill inte ens tänka på hur det ska gå på dagis. För så fort jag försöker ge Saga till någon som hon har träffat några gånger men inte riktigt känner så väl så blir det ramaskri!
Hon kastar sig efter mig, och vill verkligen inte att människor som hon inte litar på ska ta i henne.
Hon väldigt noga med sånt, man får inte ta på hene hur som helst. Hon slår bort händer som inte är välkommna eller rycker undan foten eller handen om någon hon inte vill ska ta på henne försöker att ta på henne.
Nej, sånt gillar hon inte.

Och nu kanske ni tror att folk inte har fått hålla på med henne, men så är inte fallet.
Jag har tacksamt lämnat över henne till vänner och släkt, men det har inte hjälpt. Saga är helt enkelt inte en sån person som gillar alla. Hon har några väl valda som hon "litar" på och tycker om mest.
Hon är ingen "från famn till famn" unge och jag har accepterat detta, jag finner det charmigt och jag älskar att hon vid 10 månader har en sån pass stor personlighet!

Och nu vill den här personligheten ha lite uppmärksamhet!


Höres!

Jag har fan gjort det själv!

Hej!


Blir så stolt över mig själv ibland!
Jag har under snart 11 månader tagit hand om min dotter själv, varje vaken natt, varje utbrott och varje matstund har jag klarat av. Jag har ibland varit så otroligt trött, men har ändå gjort allt det som jag behövt göra för att Saga ska må bra. Och jag gör det bra! Jag är en bra mamma och jag är så stolt över mig, och vad jag kan :)
Saga artar sig till en fin unge, hon har allt hon behöver och jag kan se på henne att hon är glad.
Och detta trots att hon bara har mig för det mesta, en trött mamma som kämpar på.

Det är så sjukt att jag kan säga att jag inte sovit en hel natt på 10 månader, 2 veckor och 6 dagar.
Sinnes! Och ändå orkar jag med varje dag, jag har gått in i en sorts dvala där sömn inte behövs och jag klarar allt med en arm eller en unge hängandes i byxorna. Helt fantastiskt!

Mitt liv är underbart, för jag är världens bästa mamma åt världens bästa unge!


Vi <3

Buzzador!

Hej!


Bestämde mig för att bli en Buzzador!
Vad det är?

En kort förklaring:
Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

Alltså, du testar produkter, ger bort produkter till dina vänner, pratar om produkten och berättar sedan för buzzador vad du tyckte! Man hjälper alltså till att marknadsföra, och får på så sätt testa nya produkter gratis!

Vill du också göra detta? Klicka här :)


Gört :)

Är less på att undra.

Hej.


Jag vet att jag skrev att jag inte skulle blogga, men jag gör det ändå.
Jag har tråkigt och sitter och funderar för mig själv. Jag är så jävla less på att undra!
less på att behöva vara orolig, så less på att gå runt och tro saker.
Det tär på mig, och gör mig väldigt trött. Trött i själen och trött i huvudet.

Jag är så less på att undra. Förstår ingen det!
Jag vill bara skrika, hoppa och slå.. Jag vill verkligen inte fundera, eller misstro.
Fan.. Jag sa till mig själv att släppa det, men jag kan inte. Jag litar inte på dig.
Jag tror inte på dig, jag älskar dig..


Vi hörs.

Frånvaro.

Hejsan!


Idag har jag varit frånvarande här på bloggen, var in imorse men hann inte skriva ett inlägg utan svarade bara på lite kommentarer. Jag har varit med Sophia, och hennes syster idag. Ja, och såklart Sophias systers lilla dotter Elvira :)
Det var jätteskoj, och verkligen behövligt eftersom försäkringskassan strulat med min föräldrapening som uteblev denna månad, och jag sitter och har sjukt dåligt med pengar och är jävligt less!
Så det blir ingen utställning i helgen, jag har inte råd att fara iväg. Sedan så får jag vänta med att köpa Sagas nya vagn.. Skittrist! Menmen, vad göra? Le, och se glad ut!
Saga har iaf allt hon behöver, och jag får helt enkelt se till att klara mig.

Känner mig fortfarande lite ur "form" och har ingen lust att blogga. Jag ska baka en kaka, tröstäta och se på film.
Ni, mina fina läsare får ha det så bra så höres vi!

Badat Milton.

Hej!


Jag har precis badat Milton och är bara less och uppgiven. Hunden har börjat fälla ur, och som det ser ut nu vill jag inte ta med honom på utställning.. Så ja, jag är en aning less. Får se hur pälsen artar sig, än har jag inte gett upp.
Det är bar adet att pälsen tovar sig när den blir blött, så nu måste jag sitta och borta huuur länge som helst och jag är så trött! Överväger att borsta en liten stund idag och sedan bada honom igen i möra, och göra om samma sak och hoppas på det bästa! Sessan får sitt bad i möra iaf, och det lär inte vara några problem för hon har inte börjat fälla ur. Så en hund kan jag ställa iaf.. Inte den jag helst vill, men ändå.
Bättre än inget?

Aja, ska borsta min kille nu, men vi kanske höres!


Anna <3 Bilder

Hejsan!


Satt och kikade igenom bilder om jag tagit och hittade en hel drös som jag vill dela med mig av!
Alla är fotade med en lånad kamera och jag vet inte vad det är för märker eller så, så tyvärr kommer jag inte att kunna svara på det. Jaja, här följer iaf några av mina egenfotade favoritbilder!

Vilken är eran favorit?
Själv så kan jag inte välja :)
På bilderna är det iaf Rebecka, Saga, Carina och hunden Dregen.


Nu ska Saga få sig ett bad, och vi höres senare!

Jag glömde ihåg..

Tja!


Vet ni vad jag inte gjorde igår?
Det viktigast på hela dagen.. Jag badade inte Milton.
Fy skäms på mig!

Så idag blir det till att bada två hundar, eftersom de inte ska badas dagen innan en utställning utan senaste idag för att pälsen ska hinna lägga sig. Annrts är det lätt att det är virvlar och att den blr för mycket helt enkelt på utställningsdagen. Men med min tur lär det väl regna på utställningen och mina så vackra fluffiga hundar kommer att vara alldeles dygnsura och se hemska ut.
Jaja, deras snygga kroppar och söta ansikten kan ju inte regna bort så!


Mille & Sessan - Båda 9 månader gamla, fast med ca 2 års mellanrum. Här på sina första utställningar.Höres senare, puss på er!

I ett hav av förvirring.

Hej!Är hemma hos Danne, och sitter. Sitter i min ensamhet och väntar på att Sagas pappa ska komma hit, just nu skjutsar han Danne in till stan. Idag var vi som sagt iväg på ett möte, det gick bra. Sedan köpte vi mat och for till min underbara kusin Nathalie. Vi käkade tillsammans, drack kaffe och snackade en massa skit. Trevligt värre!
Saga har varit på ett förträffligt humör och det är alltid roligt!
Idag var hon inte lika kinkig på att Natta tog i henne som hon brukar vara.. Saga är lite sådär, hon gillar inte riktigt när människor som hon inte riktigt känner ska hålla i henne eller ta på henne. Då blir hon mammig, och slår gärna bort deras händer. För mig är det helt okej, och jag tycker att man
ska respektera hennes vilja att inte bli rörd.
Men idag verkade det som om hon kände igen Natta, och min kusin fick utan problem ta i henne och leka med henne! Det kände jätteroligt!

Saga är en begrundande unge. Hon studerar och tänker väldigt mycket, hon är lugn och ser ut att fundera väldigt mycket över olika saker. Jag vill inte säga att hon är blyg eller tillbakadragen, nej hon är bara fundersam och vill studera människor innan hon släpper dem inpå livet. Hon gör inte mycket väsen av sig, men vet vad hon vill.
Hon är något extra den ungen. Någonting sitter hon och gömmer på där inne i sin lilla själ.
Kanske är inte hennes namn av en slump?
Saga - Den som ser.
För någonting ser hon. Och hon är så mogen, om man nu kan säga så om ett barn.
Hon är inte som andra barn min lilla Saga, hon är alldeles speciell och unik.
(Fast det är ju alla barn)Saga, vars namn betyder "Den som ser"Puss på er!


Tävlar hos Sannaliten!

Hejhopp!


Är med och tävlar om ett smycke hos Sannaliten!Klicka på bilden  för att komma till tävlingen!Puss på er!

Forsätt nu att läsa!

Tjaba!


Fortsätt att läsa min blogg, även om jag är tråkig vissa dagar.
Jag lovar, jag är inte alltid tråkig :)

Jag är så jädra glad att det faktiskt klickar in rätt så många här varje dag, det är superkul att mitt liv är så pass intressant att ni vill läsa om det! Ni är faktiskt guld värda och gör mitt liv lite roligare genom er närvaro!
Era kommentarer och att ni lägger ner lite av er tid på att klicka in här är superroligt!
Tack för det :)

Gud, vad jobbigt! Jag blev precis på ungefär 2 sekunder så hungrig att magen började värka.. Vad skumt!
Klockan är ju bara halv 2, och så känslig brukar jag inte vara.. Kanske är det för att jag ätit så mycket under de senaste dagarna? Magen hann vänja sig, och är nu ekande tom. Så är det nog!
Men den kan vara tom, jag har ätit FÖR mycket de senaste dagarna så nu är det dags att börja tänka till igen.
Ligger och växlar emellan 59-60 kg hela tiden och vill juverkligen gå ner till 55 kg, så då krävs det skärpning från mitt håll! Mera motion, och så måste jag tänka på när och vad jag äter!
Skulle nog behöva lite motivation! Någon som håller koll på mig eller så.. För jag är en riktigt slarver.
Jag orkar oftast inte röra på mig mer än nödvändigt, och gillar att äta goda saker som går fort att göra. Kanske är det för att jag alltid känner mig som om jag har tusen saker att göra?
Sagas mat är jag däremot noga med, hon ska äta nyttigt och helst ekologiskt. Inte några sötsaker eller söta drycker! Nej, hon ska få en nyttig start på livet.
Det kommer nog att bli bra när Saga blir mer medveten om vad jag äter för då ska jag aldrig äta sådant som hon inte får äta eller dricka framför henne. Rätt ska vara rätt!

Ska sjappa iväg och käka nu, sedan blir det möte och sedan kusin!
Älskar fullspäckade dagar :)

Ha det bäst!
Krams!

Ett år äldre and back in bussiness!

Tja!


Sitter här och är piggare, sov som en kratta inatt men eftersom Andreas tog Saga en stund imorse och jag hann sova ikapp ca 2 timmar innan jag vaknade av att Saga lyssnade på musik och dansade med sin pappa brevid mig.
Det är så mysigt att vakna till hennes glada skratt och busiga blick. Min älskade underbara unge!

Idag ska jag med Danne på ett möte, och sedan till min älskade kusin för en kopp kaffe.
Ungefär så ser dagen ut. Måste också hinna bada Mille.. Han ser just nu ut som en riktigt lurvtuss och behöver snyggas till inför helgen. Även Sessan min ska badas men henne tar jag på torsdag eftersom hon är ställd för ca 1 månad sedan och därmed är ganska fräsch! Mille däremot är inte riktigt badad sedan stan brann och behöver badas två gånger innan helgen. Så det är dagens måste!

Bada, bada, bada Milton!

Sedan så ska jag faktiskt rota reda på lite nya bra recept åt er.
Tänkte fixa fram lite ra ecept på bakverk och på goda mumsiga maträtter!
Så håll ut, det kommer bra recept.

Återkommer senare, puss på er!


Trött som tusan!

Hej!

Ida har det inte blivit mycket bloggande, jag har haft fullt upp!
Var hos Carina där jag blev bjuden på underbar middag, sedan for vi iväg med en skock hundar och lärt dem träffas. Alltid mysigt, trots regnet.. Vi drack kaffe och åt muffins i spöregnet ute på agilityplan :)
Sophia fick sin födelsedagspresent och jag tror att hon blev glad, det såg iaf ut så!
Det är så roligt när presenter är så lyckade!

Sitter just nu och längtar till helgen, det ska bli riktigt roligt med dubbeluställning.
Vi kör Hudik på lördagen, och Matfors på söndagen. Jag ställer mina sheltisar båda dagarna, och hoppas verkligen på vinst, skulle bli otroligt glad för både ett BIR & BIM!
Tänk er, det vore superkul med dubbelvinst också, två dagar i rad!
Jag vet att det är drömmar, men det kan faktiskt hända.

Fick idag det jag köpte till mig, vilket var en SKITsnygg klänning!
Den sitter som ett smäck, och jag vill nog inte ta av mig den..
Funderar på att ställa ut vovvarna i den till helgen, men bara om kavajen kommit.
Bild på klänningen kommer snart, lovar!

Är för trött för att blogga mera nu, och jag är ledsen men jag orkar heller inte svara på kommentarer just nu.
Men i möra, återkommer jag med nya krafter!

Puss!

Sticker iväg!

Hejsan!


Och så var man visst 22 år då.
Det känns ingen skillnad, äldre blir man men inget märker man.
Ja, idag ska jag iaf iväg till Carina, och sedan till Sophia.
Det blir nog en trevligt dag.
Carina och Beckis ringde och sjöng för mig, så jädra gulligt! B ringde också och grattade mig, det var snällt! Tack vännen! Det är trevligt när folk gör sånt, spontana saker :)
Då blev jag lite gladare i själen igen.

Det har nämligen som man kanske har märkt på en del inlägg gjort ont i min själ och mitt hjärta, det har varit en del att ta itu med och jag har fått veta mindre trevliga saker. Men idag, ska jag inte tänka på det och bara ha skoj!

Hoppas att ni får en bra dag, och berätta gärna vad ni ska göra idag!Puss!

Fuck this.

Hej.


Fuck this, jag går och lägger!
Imorgon blir jag 22 jävla år och då tänker jag faktiskt få en bra dag, jag tänker inte bli sårad.
In te för att jag bryr mig så mycket om att fylla år, det är egentligen bara en dag.
Tror att det är ens föräldrar som mest ska fira den dagen, men eftersom jag inte har några så sket ju det sig.
Bitter? Näe.. Inte ett dugg..

Jag är bara sårad, ledsen och hemskt besviken.
(Inte på mina föräldrar, som inte finns utan på någon annan)
Jag känner mig så trött. Det är en såndär trötthet som inte har ett dugg med sömn att göra.
Det är en trötthet som får mina ögon att bära på spår av smärta, och som får mig att vilja sova jämt.
Det blir nog bättre, det går över.
Jag är stark, jag klarar av ALLT.


.UNBREAKABLE.


Kavajen.

Hej!


Lovade visst en bild på kavajen som jag köpte för 1 krona idag :)
Här har ni den!En vit kavaj med svarta knappar i storlek 38 från H&M endast använd 3 ynka gånger.
Ja, jag är nöjd :)


Krams!

Det är tröttsamt..

Hej.


Sitter med en tyngd på mina axlar, en klump i min mage och en oro som stressar mitt sinne.
Jag undrar, funderar och tänker. Kanske är det helt okej? Kanske gör jag det större än det är?
Det kanske är såhär det kommer att vara? Det blir kanske inte bättre än såhär?
Vad jag vet är att det gör fruktansvärt ont, det biter och river. Jag funderar i banor som jag inte gjort på länge och det skadar mig. Jag försöker hela tiden att hålla känslorna i styr, jag föröker att andas, lugna djupa andetag.
Jag intalar mig själv att det är lugnt, det är ingen fara. Du kan lita på dessa ord, det är inte lögner.
Det är sanningen som sägs till mig, varje ord går att tro på trots att orden innan bara var svek och lögn.
Jag kan tro på det nu, jag kan gå vidare. Tyngden kommer att släppa, klumpen kommer att lösas upp och oron kommer längre inte att stressa mitt sinne. Vad jag nu vet att mina egna ord är lögner.
Det är små vita lögner som skall stilla mitt sinne och ge mig ro att finnas.Längtan i min hand, som en puls het och stum.
Två slutna ögon och en öppen mun.
Och sekunder av bilder och hjärtats slag.
Blodet som rusar för att sen sakta av.
Ingen är nära nu, ingen är här, bara dessa blå andetag jag bär.
Det här är bara blå andetag, det här är bara blå andetag.
Jag gjorde en lång lång resa.
Det var en märklig färd, jag höll mig vaken in i en helt annan värld.
Tankar de måste sova nu och torn falla ner.
Blå andetag är allt jag ber.
Det är en ny dag nu för hon och han, en ny dag för den som kan.
En ny dag som försvann.
Och orden de är på flykt nu, och lämnar mig i frid.
Och jag samlar luft att andas med, andas med.

Tack för mig!


Hur jävla nöjd blir man inte?

Tja!


Hur jävla nöjd blir man inte då man budar hem en snygg kavaj från Tradera för 1 spänn?!
Man blir så åt helvete nöjd kan jag tala om!
1 spänn! Det ni!
Visst, det tillkommer frakt på ca 40 kr men eftersom jag
idag har sålt Sagas ena klänning på tradera för 31 kr så jag
betalar alltså 9 spänn allt som allt för en kavaj!
Åh, vad jag är nöjd just nu!

Har letat länge efter en kavaj att ställa hund i och de är alla så dyra.. Men inte den här!
Wohoooo!

Bild kommer senare, jag lovar :)

Det värmer!

Hejsan!


Fick 2 kommentarer som värmde extra mycket.Tack Wiilow för de fina orden :)Vårt BVC-besök!

Hej!


Vi har varit iväg på BVC nu, eller ja. Det var några timmar sedan, men nu sätter jag mig ner och skriver om det!
Vi vägde, mätte och kollade huvudomfång samt att vi pratade lite utveckling och barnsäkerhet.
Hon väger nu 7525 gram, är 69 cm lång och har ett huvudomfång på 43 cm. Hon kan krypa, stå utan stöd, gå utmed möbler och med gåvagn, använder pincettgrepp och förstår ord.
Vår snälla BVC-Tant skrev att Saga utvecklas mycket väl, och att hon
antagligen kommer att kunna gå väldigt snart!
Sedan såklart så följer hon sin kurva, hon föddes som en lite tös och är än idag en liten tös :)

Sedan Saga föddes har hon gått upp 4591 gram, hon har växt 21 cm på längden och hennes huvudomfång har ökat med 9,5 cm!

Min älskade skitunge!


Mammas älsklingar <3


Puss på er!

Första dagen i 6:an!

Hejsan!


Idag är det första dagen i 6:an för min älskade lillasyster Beckis!
Och det är dessutom på en ny skola, men nya klasskompisar och allt.
Det är så spännande! Jag ska ringa henne i eftermiddag och höra hur det gick :)
Och så är det ju första dagen i skolan för min älskade vän Sophia idag med!
Ska ringa henne också och höra hur det gått idag.

Men nu! Nu är det dags för det efterlängtade BVC-Besöket!
Vi sa väga, mäta och så är det utvecklingsbedömning.
Superkul! Jag har under hela Sagas 10 månader älskat dessa besök där man få veta hur
mkt hon växer och att hon utvecklas normalt. Det är så roligt!

Nej, nu ska jag göra mig klar för att åka.
Men jag lovar att återkomma senare.Puss!

Fuck it.

Hejsan.Så känns det just nu.
Fuck you, fuck it, fuck us..
Sover på det, om jag nu kan sova och låter tiden ta ut sin rätt.
Men en sak är säker. Det är inte ok.

Jag köper inte vad som helst.

Jag undrar hur du gör, är det lättare att falla med ena foten utanför?
Du vill alltid samma sak, du vill ha det du förlorat.
Visst finns det dagar som det kan göra ont.

Det fanns en kärlek, men den har brunnit ut.

Brutna löften, svek och att inte finnas där.

Hejsan.


Satt precis och pratade med en nära vän.
Vi diskuterade en av hans såkallade vänner och jag kan inte hjälpa att jag blir otroligt upprörd.
"Vännen" som han så fint har kallat henne, har ännu en gång(har slutat hålla räkningen) svikit.
Hon lovar att de ska träffas, hon dyker inte upp, han ringer och kollar vart hon tog vägen och svarar inte ens denna kvinna. Att de är vänner än idag är för mig svårt att förstå, för hon har tidigare slängt ur sig en massa saker till honom, kallat honom för extremt fula saker och enligt mig bara utnyttjat honom för sin egna vinnings skull.

Detta får mig såklart att tänka på människor som bryter löften, sviker och inte finns där då de borde.
Jag har inga sådan vänner, de vänner som finns i mitt liv finns i det av just den anledningen.
Jag litar på dem.

Den skadan man skapar när hela tiden sviker, kan vara bestående. Det gör ofta att man får svårt att lita på människor och det leder ofta till en bitter och cynisk livsstil. Vi tappar helt enkelt tron.
En tror som man inte ska behöva tappa, en tro som kan vara svår att få tillbaka.

Så för er som har såna "vänner", avskaffa dem, eller begär en ändring.
Alla är vi värda bättre. Svek tillhör inte sånt som vänner ska vara till för!Tack för mig!

Ibland.

Hej!Ibland blir jag fundersam, det är liksom som att folk inte fattar?
Finns det verkligen människor som är så tröga?

Gud. Jag blir less.. Suckelisuck!

Nej, nu ska jag faktiskt leta skor och svara på kommentarer. Igår fick bloggen stå tillbaka lite på eftermiddagen, så jag har några kommentarer att svara på och sedan ska jag kika på lite roliga bloggar :)
Ni får ha det bra tills dess att vi hörs igen!


Puss!

Du flyger högre än oss andra.

Hej.Det finns så många ord i låtar, texter och dikter som talar rakt till mitt hjärta.
Små ord som får mig att stanna upp, som får mitt hjärta att hoppa över ett slag och som får mina ögon att tåras.
Det är fascinerande att det kan vara så.

Vissa låtar är för mig bara fyllda av en massa smärta, och jag tror att det är jag som lagt smärtan där.
För när det gör ont i mig så letar jag efter ett hål att stoppa det onda i, och kanske är det så att jag låter låtar och andra ord fungera som behållare?
Eller kanske är de så att den dolda smärtan kommer fram då man hör ord som påminner om den?
Jag vet inte, och komme säkert inte att få veta utan kan bara konstatera att det är så det är.
Ord berör.


Puss på er!

Det blev inga skor.

Hejsan!Det blev inga skor igår, vi for ut och kikade men inget utav paren föll oss i smaken så det fick vara.
Det var bara H&M som hade hyfsade skor i rätt storlek och de skor jag ville ha till henne fanns inte i hennes storlek så det fick vara. Ska idag sätta mig och leta på internet istället, och hoppas på bättre lycka.
Sedan så har jag fått en vinnare utav vagnarna!
Tror att det bara var en läsare som höll med mig om att den vagnen var finast och det var Annika.

Ja, här är iaf vinnaren!Jag älskar färgen, och tror faktiskt att det är därför det blev den ^^


Ska leta skor nu men återkommer senare!


Tack för mig!

Sjappar iväg.

Hejsan mina fina underbara läsare!


Jag ska strax slita mig ifrån datorn.
Jag och Saga ska till hennes pappa idag, och jag tror att jag ska övertala honom att åka till stan eller Birsta.
För jag är shoppingsugen! Saga behöver skor, så varför inte?
Sedan vill jag in på Coop och köpa blöjor, barnmat och barngröt åt henne.
Coop i Birsta har så bra priser på sådant, de har typ ständigt extrapris.

Så egentligen har jag inte tid att sitta här, jag ska duscha, klä på mig riktigt och sätta på mig ett ansikte
Och ungen ska få hoppa i ett par brallor och sin nya mega coola  jacka!
Tack igen till Peder & Sophia :)


Tack för mig!


But I don't care what they say, I'm in love with you
They try to pull me away, but they don't know the truth
My heart's crippled by the vein that I keep on closin'
You cut me open and I -

Keep bleedin', keep, keep bleedin' love
I keep bleedin', I keep, keep bleedin' love
Keep bleedin', keep, keep bleedin' love
You cut me open
Det händer bara på film..

Hej!


Han svänger runt, mötts av 20 - 30 monster(i detta fall orcher) svingar med håret, stirrar på dem med en intensiv blick, han blå ögon glittrar i solen som lite snyggt ligger i motljus. Han går framåt mot horden av läskiga monster på ett svassande sexigt sätt, nu ska här dödas. Men först måste han bara rätta till håret, kolla så att skäggstubben är tillräckligt sexig och ställa till sig riktigt riktigt snyggt.

.. Det händer bara på film!

Såg en del ur Sagan om ringen igår, och just då jag låg och tittade så skulle Aragorn(Viggo Mortensen) slåss. Och när ag låg där och såg, så slog det mig hur otroligt översexigt han spelade. Han står kanske inför döden, och tar sig faktiskt tid till allt detta som jag beskrev ovan. Och visst är det knas?
Detta händer verkligen bara på film, och jo! Det finns ju inte sådana monster på riktigt, men ändå.
Det såg så jädra lustigt ut, när han svassade fram där!


Viggo(aragorn) lika sexig som vanligt.


Tack för mig!


Saga blev en tuffing.

Hejsan!Idag blev Saga en tuffing!
Sophia och Peder var här med en liten present till min lilla gounge.
Jag fick vända ryggen till och så tog Sophia på henne en supertuff (oäkta) skinnjacka!
Gissa om hon blev cool?
Nu fattas bara conversen och de coola brallorna, plus ett par solbrillor!
Byxor har hon, en massa coola jeans och liknande. Men converse plus solbrillor saknas i hennes garderob.
Så det blir till att köpa, men! Jag har ju sagt att Sagas första skor ska vara converse.. Men jag har ångrat mig.
Det får bli ett par andra, billigare. Så får conversen bli ett par hon kan ha senare i typ storlek 21-22.
Det låter som en bättre idé tycker jag :)

Så nu, i veckan ska jag nog köpa ett par skor åt min lillgumma, ett
par stadiga skosingar som hon kan lära sig gå i. Älskar att shoppa åt Saga!
Finns inget bättre kan jag säga. Och vet ni vad?
Jag har faktiskt shoppat en sak till mig med.. Hihi, så busigt!
Jag shoppar väldigt sällan åt mig, men jag hittade en sak på bloppisen som ajg blev kär i, och idag ska jag betala den och förhoppningsvis är den hos mig i början på nästa vecka!

TACK SOPHIA OCH PEDER FÖR DEN FINA JACKAN <3Tack för mig!


Längtar!

Hej!


På måndag är det dags för BVC!
Det var längesedan vi var där sist och jag längtar efter att få veta hur mycket Saga har växt!
Det lär ju vara en hel del, skulle jag tro :)
Det ska också bli kul att berätta om allt hon kan, såsom att hon kan stå, och sånt.
Hon går nu också, med sin gåbil och tycker att det är riktigt roligt!
Ja, jag längtar helt enkelt, efter att få visa upp min fina dotter för vår BVC-Tant.

Nu ska jag ta och klä på mig varmare kläder, och sedan väntar det en promenad med några utav hundarna i skogen.
Känner att jag behöver röra på mig, har ätit på tok för mycket gotta och rört på mig alldeles för lite den senaste veckan! Skärpning, på mig! Det här duger bara inte..
Det är inte så att jag är tjock eller så, men jag känner mig tjock och en aningen äcklig då jag gör såhär. Sitter och äter en massa onyttigt och rör knappt på mig, och då blir jag missnöjd med mig själv. Och jag gillar inte att vara missnöjd med mig själv, och det är väldigt enkelt att inte känna så, så nu är det nog!

Eftersom ingen sett det..

.. så berättar jag väl det då!   Hello!Har ingen märkt att jag slutat att räkna mina inlägg?
Ingen?  Det var liksom "min" grej, eftersom jag trodde att jag skulle lessna på detta ganska snabbt.
Men jag höll ut! I 708 inlägg :)

Men nu är det nog.  Jag har märkt att "min" grej inte längre är "min" längre och just därför så avslutar vi ett kapitel här. Med detta inlägg så läggs det ner, jag skriver det sista jag har att skriva..
Alltså angående att jag ränkar mina inlägg. Det är som  ingen tydligen märkt, slut med det nu!
Jag kommer faktiskt att hålla koll för mig själv, bara för att jag ska veta när det 1000:e inlägget skrivs. Men mer än så blir det nog inte med mina älskade siffror, som följt mig under dessa år. Ja, för jag kan säga år!
Denna blogg har snart funnits i två år!  Det ni :)Puss!

Jag har tappat respekten.

Hejsan!


Facebook måste ju vara mecka för supbilder. Det måste verkligen vara så.
Här lägger vi ut bilder på oss själva då vi sitter, står, dansar, halvligger och är påverkade av alkohol.
Det är verkligen ocharmiga bilder och istället för att skratta åt de något lustiga bilderna så känner jag bara avsmak.
Dessa bilder ser ofta i min ögon bara ut som.. Ja, hur beskriver man det?

Äsch, det är iaf pinsamt! Okej, med de bilderna som ändå ser lite sansade ut, med så är oftast inte fallet.
Det är oftast nästan bilder som får en och fundera på om nästa station efter att bilden tagits var fyllehäcken.. Och det säger ju en del. Vart ligger det roliga i detta? Alltså att supa sig så full att man inte ens minns sitt namn, eller vart man bor? Jag tycks ha glömt bort det.. Jag är verkligen ingen ängel, och påstår inte att jag aldrig festat för det har jag och det har också varit osmakligt. Saker som man annars aldrig skulle göra, de gör man då man är påverkad.
Och jag har liksom växt ifrån det, jag ser längre inget nöje med att gå ut på krogen och trängas med en massa folk som är så påverkade att de skulle kunna knulla på en åsna.. Ursäkta, men de är sant!

Nej, jag har iaf växt ifrån den delen av mitt liv. Och det är jag mycket glad över!
Så ni kommer inte att se några smaklösa fyllebilder på mig på facebook.


Tack för mig!

Han, gubben i CSI Miami..

Tja!

Såg slutet på CSI Miami tidigare och slogs igen av hur lustigt kroppsspråk Horatio Caine har eller så är det personen bakom karaktären som har lustigt kroppsspråk.. Jag vet inte men skumt är det. Har ni tänkt på det när ni sett CSI Miami? Att han alltid står snett vänt, eller liksom kisar neråt och mummelpratar?
Det är så lustigt! Jag har liksom sett det varje gång jag ser det där programmet, men sedan bara släppt det.
Men idag gick det inte, eftersom han gjorde någon liksom "följetong" på sitt knepiga sätt att se ut på slutet av avsnittet.. Skumt I tell ya!


Se själva!
Haha, puss på er!Det finns bloggar som inte..

..går att kommentera!   Hej!


Det finns faktiskt bloggar som inte går att kommentera.. Bloggar som särskrivs, och så står det bara såhär:
"Tjaaaaaaaba blogishhen idag va vi på stan. Asså fethajja att jag ba inte vill
gå ut typ men att soffffiiiss tviiinga meej.""

Hur kommenterar man sådant? Konstigt för dem att de har 0 kommentarer. Alltså misstolka mig fel, man får skriva vad man vill i sin blogg och så är det men när jag sitter och letar efter nya bloggar att läsa så ramlar jag över en del sådana bloggar, som jag inte kan läsa eller ens lämna en liten snäll kommentar och berätta att jag varit där. Det går inte! För det finns ju faktiskt inget att kommentera.. Suck, vad less jag blir
när jag ramlar över en sån blogg!
Och det finns massor av dem, de är överallt.

Aja, nog tjatat om det. Det är deras problem.. Man kan ju hoppas att de inte skriver så i vanliga fall.
Som på sin skola! Haha, som en det jag hörde..
En elev som lämnat in sin uppsats(tror det var en gymnasiumelev) med smileys i den.. Snälla?!
Smileys.. De hör inte hemma i en uppsats!


Nej, NU har jag gnällt klart!
Ska antingen skriva ett till inlägg elle skita i det.
Vi får se, ni märker ju vad jag väljer.Puss!

I'm back!

Hej!


Jag är tillbaka! Och har överlevt ca 1 dygn och 4 timmar utan en dator och framför allt min blogg!
Jäyy, till mig!

Vi hade det underbart i Skälsjön, det är alltid roligt att träffa Sophia, Peder och Vicky. Och speciellt Vicky som jag bara sett en enda gång den här sommaren! Vi är vänner sedan lång tillbaka och var då vi var yngre alltid med varandra. Tyvärr så träffas vi mer sällan nu, och det är väldigt trist.
Anledningen till detta är ju väldigt mycket att hon bor och pluggar i Linköping för tillfället, och när hon är hemma här i S-vall så jobbar hon, mest hela tiden. Men nu så fick vi tid att ta igen det vi missat, och speciellt under bilresan hem.
Då han vi prata om allt mellan himmel och jord :)

Vad har ni gjort, idag och igår?Tack för mig!Lite ångestframkallande.

Hejsan!Idag ska vi som sagt åka iväg.
Vi blir borta tills imorgon.. Och jag lämnar internet hemma. Alltså, ingen uppdatering förrän imorgon.
Och jag lovar er, det är en aningen ångestframkallande. Hur ska jag nu kunna svara på kommentarer och kommentera hos andra bloggar? Hur ska jag kunna se till att mina läsare inte försvinner?
Hur, hur, hur? Skriker bloggrösten i mitt huvud.
HUUUUUUR!?

Haha, förstår ni hur illa det är om man faktiskt tycker att det jobbigt att åka ifrån sin blogg iknappt ett dygn?
Det är så att man blir mörkrädd. Men det är bara att härda, jag är ju tillbaka imorgon igen och då kommer jag att blogga som aldrig förr, och jag kommer att kommentera som aldrig förr.. Or not.
Men ja, jag kommer iaf att kunna göra mig hörd igen.
Så håll ut, jag har inte gått undert jorden.. Jag är helt enkelt inte i närheten av en dator!
Haha, vet ni vad jag fick för idé?

Igår kväll då det slog mig att jag inte skulle kunna blogga, när bloggrösten började tjata så sa den också följande "låt någon gästblogga".. Nej,nej sa jag. Vem skulle det vara?
Men ja, om det är någon som vill så be my guest!
Lämnar alltså över mitt livsverk för ett dygn! Den som vill får gästblogga. Öh, ja. Självklart så får man gästblogga annars också, det är bara att printa ihop ett inlägg om det du vill få fram och sedan så kanske jag publicerar det och självklart, säger att det är du som skrivit.  Japp, så var det med det. Antagligen så vill inte så många gästblogga, men ifall att lusten faller på så vet ni satt ni får :)

Tack för mig!


Skälsjön!

Hejsan!


Pratade med Sophia för en stund sedan och blev medbjuden till Skälsjön i möra.
Vicky ska med dit, och jag och Saga.
Vi ska äta och bada i badtunna, supermysigt I tell ya!
Det blir lite ""minisemeser" för mig och ungen min och det är alltid mysigt.
Jag ror att hundarna får stanna med min låtsaspappa, tar kanske med mig en.. Frågan är bara vem?
Mille? Sessan? Zach? Pirran? Space(näe!)?
Näe, jag vet inte.. En blir det kanske iaf!

Vad ska ni göra imorgon(om det är imorgon, läs idag, haha)?
Kommentera för tusan, berätta om era spännande eller ospännande liv!
Jag vill veta, det är roligt :)
Och så lämnar ni gärna era eventuella bloggadresser så att jag kan
kommentera hos er och kika på era fina bloggar.
Ja.. Vad nu skriva?

Ska ta och gå och lägga mig, är sjukt trött(som vanligt) och behöver min sömn.
Vi höres imorgon, och så får ni ha det så bra!


Tack för mig!

Tävlar hos Classy!

Hejsan!

Printar ihop ett litet inlägg och berättar att jag tävlar hos Classy :)För att vara med och tävla klickar du på bilden och följer instruktionerna!


Tack för mig!

Köpa barnvagn?

Hello!Jag är i jakt på en ny barnvagn, har tänkt att köpa en lättare, mindre barnvagn till min Saga.
Även om hon skulle kunna ha kvar sin nuvarande barnvagn som har sittläge, så längtar jag efter någonting mindre och lättare. Så en ny barnvagn blir det!
Har hittat en sida på internet som har kanonpriser och riktigt fina barnvagnar!
Har otroligt svårt att bestämma mig bara.. Det finns så många fina!

Hade ju först tänkt att köpa den på barnens hus, men de hade så dåligt utbud. De hade i princip bara svarta vagnar med små vita detaljer och jag vill faktiskt ha någonting fint. Gärna en röd, eller limegrön :)
Här är några av mina favoriter! Vilken tycker ni bäst om?Dessa vagnar och massor med andra fina vagnar kan ni hitta på www.kopbarnvagn.se.
Detta är ett HETT tips till er som väntar barn, de har nämligen SJUKT BILLIGA vagnar av olika typer.
Som vagnen, längst uppe i det vänstra hörnet på min bild, till den ingår liggdel och vagnen(som förövrigt är sjukt snygg) kostar ynka 2300! Så blivande mammor, och ni som redan är mammor och letar efter vagn, klicka er in och fynda :)Puss!Idag är ingen vanliga måndag..

..För det är tisdag!   Hej!Det ni! Hade ni någon aning om att det var tisdag idag?
Det hade jag, för jag börjar så smått få lite ordning på veckodagarna.. Tror jag.
Vet iaf att det är tisdag idag, och att jag inte har någonting planerat idag.
Det får väl bli en "sitta"-dag, alltså inte göra ett skit! Självklart så ska hundarna ut i skogen på en repa, och när jag tänker efter så borde några utav dem få sig ett bad.. Kanske blir det pälsvård och badning för hundar idag?
Det låter som en plan!

Vad ska ni göra idag?


Milton & Saga ska få sig ett bad idag!


Puss!

Mums!

Hejsan!


Jag kom hem för ca 1 timme sedan och har hunnit lägga Saga, matat hundaena och bakat en kaka som nu står i ugnen. Snacka om att få mycket gjort!
Så nu tänkte jag bara sitta här en stund och ta det lugnt. Ska äta en bit kaka när den är klar och sedan blir det sängen, och förhoppningsvis någonting bra som går på tv. Tror att det är SATC på 3:an klockan 23:00.
Om det är det så ska jag se det och sedan soooova!
Är som vanligt trött, fastän jag la mig tidigt igår. Tror att jag var i säng runt 22:30, men jag kunde inte somna!
Slog på en film, det fick bli Twilight och såg den, sedan försökte jag sova igen med det var omöjligt. Jag var säkert vaken till 02:00.. Trist, att man inte kunde somna när man väl lägger sig i tid! Hoppas på bättre lycka idag. Saga väckte mig tidigt imorse, så det är inte konstiga att jag är trött.. Fast å andra sidan är det väl inte konstigt att man är trött ändå, eftersom jag(som ni säkert minns vid det här laget) bara har sovit 2 hela nätter på 10 månader och 8 dagar. Så att vara trött, det vet jag hur det känns. Det är ett ständigt tillstånd för mig.
Jag var lika jävla trött då jag var gravid!

Och på slutet av min graviditet så kunde jag knappt sova p.g.a smärta. Saga låg nämnligen så långt bak i magen att hon ständigt låg och tryckte bakom mina revben och det gjorde jäkligt ont!
Folk tyckte att jag hade det bra som inte blev så stor framtill, men jag kan säga att jag hellre hade haft en jättemage frampå än att ha henne under mina revben jämt! Det var en ständig plåga, vill jag lova.
Fast det är ändå så att jag tänker tillbaka på min graviditet på ett bra sätt, det var väldigt väldigt mysigt att vara gravid, och jag kände mig så vacker! Saga låg därinne och höll mig sällskap jämt :)
Och nu ligger hon här ute och håller mig sällskap.. Ja, jämt!
Nej, allting med att vara gravid, och sedan bli mamma är ganska fantastiskt!
Det finns underbara stunder, och stunder som inte är fullt så underbara men jag älskar dem alla!

Nej, dags att stänga ner bloggen för ikväll.
Ska äta kaka och dricka mjölk nu :)

Puss!

Känns som om jag borde skriva om något viktigt!

Hej!

Det känns som om inläggen med lite innehåll lyser med sin frånvaro.
Vet inte vad det är med mig?

Hade ju tänk att blogga om hur det för mig kan vara svårt att göra saker som är lätt och roligt för andra, men har inte hunnit så långt ännu. Kanske är det dags nu? Saga verkar nöjd och leker så jag försöker printa ihop ett inlägg medans hon är nöjd.
Jo, till saken nu då.

Ni vet ju att jag var iväg och åt suströmming(åt det inte, utan sallad, men ni fattar) hos Roine & Netta för någon dag sedan. Jag tyckte att det var jätteroligt, verkligen. Men när vi är på väg dit så kommer det över mig.
Illamåendet, paniken och ångesten. Jag försöker så gott jag kan att svälja det och bara fortsätta att gå.
Nu, idag där jag befinner mig nu så kan jag göra det och absolut då jag har sällskap av någon jag känner väl, men förut så hade jag inte gått dit. Jag hade antingen inte ens börjat gå, elle så hade jag vänt och gått hem igen.
Nu kan jag hantera dessa konstiga känslor då det kommer till att umgås med människor jag inte känner så väl, jag kan liksom lite grann låtsas som att de inte finns och vara följa med utan att tänka så väldigt mycket men det är svårt och det tar en hel del kraft. Just att gå ner till Roine är egentligen inte så jobbigt, det är ganska lindrigt.
För när jag var i Skåne och skulle följa med B till han syster Nichole så var det värre, då flimrade det framför ögonen, jag fick svårt att andas och ville bara springa långt långt bort.
Då hade jag kunnat döda för att få slippa eftersom paniken och ångesten tog ett stark tag kring hela mitt å innanvände och bara vred om. Menm jag fortsatte att gå eftersom jag kände att jag behövde göra det, inte för min skulle men för hans skull. Och jag gjorde det, jag genomförde det.
Men det var under stor påfrestning, och det är samma sak varje gång.
Jag blir lika "rädd" och får verkligen tvinga mig själv till att göra saker dom för andra bara är enkelt och roligt.
Som att umgås, träffa nya människor, vara i grupper där du inte känner så många.

Alla dessa tre saker är exempel på saker som för mig är jobbiga att genomföra. Och jag tror och vet att jag inte är ensam! Det är viktigt att vi som är blyga, eller för oss som blygheten har gått ännu längre att få synas, att vi får berätta för andra personer att vi inte är sura, griniga eller osociala som vi kanske verkar vara, nej vi vet helt enkelt inte vad vi ska sägsa, göra eller till och med tänka.
Att jag är som jag är kommer till stora delar från min barndom, jag är född med en del blyghet men sedan då jag faktiskt fått utstå en hel del skit från t.ex. min styvmor om min blyghet så har det blivit värre.
Jag blev ofta hånad för att jag inte vågade, och ofta tvingad till att göra saker som för mig inte alls kändes okej att göra. Allt detta har bidragit till att jag idag får kämpa med min blyghet som under mina ungdomsår växte till någonting mycket större och värre. Idag är det bara jag som kan ta mig ur det här, och bli fri från dessa jobbiga känslor och att se tillbaka på anledningarna till att det blev såhär kan vara ett verktyg, men man får aldrig fastna i det som varit. För då går man genast 2 steg tillbaka.

Skulle kunna skriva mycket mer om detta och år nog göra det, men just nu vill Saga ha sin mamma så jag lovar att återkomma i ämnet och så får ni ha det bra tills nästa gång!

Puss!

Kim <3

Hejsan!


Sitter vid Kim nu, och är alldeles glad!
För Kim fungerar alldeles fint, Kim strular aldrig och är trogen.
Kim är en underbar liten dator som inte ägnar sitt lilla datorliv åt att strula som den där andra jäveln borta på Fridhemsgatan.. Död åt den!
Jaja, nog om det!

Var iaf hundavkt, och det gick bra. Hundarna är så fina så, speciellt Vanessa!
Hon är en riktig gotjej. Inte lika go som mina vovvar, men nästan!

Ikväll så är vi bjudna till Roine & Nettan på lite grillning, jag ska ta med mig lite inföding att grilla. Har en i kylen som behöver ätas upp så det är alldeles perfekt att vi ska grilla. Dessutom så är det skoj med sällskap.
Äsch, det här inlägget blir det visst inget av! Skriver mer senare..

Puss!

Den här datorn kan gå & knu**la r*v!

Hej - Inlägg 865.

Den här datorn suger mer än jag trodde, så jag kan inte ens svara på kommentarer..
Jag tänker inte blogga om det jag hade tänkt att blogga om eftersom den här datorn, är ett jävla rövknull(ursäkta språket, men den ÄR det!) så jag skiter i det.. Det saknas tangenter och det tar typ två jävla timmar att skriva ett halvt inlägg. Nej, ni får vänta tills i möra för då har jag en riktigt dator igen. Ska bara så att jag själv vet, blogga om hur jobbigt det är för mig att göra saker som för andra enbart är roligt och enkelt. Det ni!
Tror att det är många fler än bara jag som har det så, och ibland kan det vara bra att upplysa världen om att vi finns och att vi inte är sura, gringa eller högfärdiga som vi oftast uppfattas som. Aja, nu orkar jag inte mera.
Ska ta mitt kaffe, mina CHOKLADbollar och min unge och gå till soffan för att se "New Moon" igen.. Ja, jag älskar den.. Älskar allt som innehåller vampyrer, förutom True Blood, fattar inte grejen med den serien.

Puss på er!

Sitter ensam, precis som jag sa.

Tja - Inlägg 685.

Sitter eller står ensam hos Carina, Saga leker på golvet och jag väntar på att bakpotatisen ska bli klar så att jag kan äta lite. Är så förbaskat hungrig och uttråkad! Men mat är ju på väg, och så hittade jag disc 3 av The 10:th kingdom så jag ska ta och se klart den filmen. Så då är det kanske löst?
Film och mat, mätt och inte uttråkad? Förhoppningsvis.
Sedan blir det en långis med vovvarna, funderar på att gå runt Sidsjön, det känns faktiskt lockande.
Det är så himla fint väder här och det måste utnyttjas, för man vet aldrig när hösten kommer.

Ni får ha det bra så höres vi senare!

Puss!

Lycka till Ilda!

Hejsan - Inlägg 692.Läste precis i en av de nya favoritbloggarna att Ildas vatten gick imorse och att hon åkt in på förlossningen för att kolla upp det, förhoppningsvis håller de kvar henne och snart är hennes Amilia här!
Jag är så glad för din skull, äntligen så kommer din lilla älskling!

Det är så otroligt spännande när någon åker in på förlossningen, man blir alldeles upprymd trots att man knappt känner personen i fråga. Men det är ju så häftigt med bebisar och bli mamma!
Och Ilda är en sån fin tjej, som verkligen förtjänar allt det bästa. För som hon kämpar på i sin ensamhet.
Jag är grymt impad av henne, verkligen!
Och nu kommer belöningen, en alldeles egen liten underbar dotter :)

LYCKA TILL ILDA!

Sjappar iväg!

Hej - Inlägg 691.


Jag sjappar iväg till Carina om en stund. Ska vara lite vovve-vakt, alltså så ska jag sitta ensam med Saga på fridhemsgatan och uggla. Kom gärna dit och umgås vettja!
Jag kommer att ha skittråkigt, och kommer att känna mig ensam. So join me!
Tar med mig några av mina hundar och åker dit, stannar där över dagen och natten och far sedan ut hit igen.
Är hellre här, i skogen och låter mina hundar och mig själv njuta av lite frisk luft och tystnad.
Vi får se hur det blir med bloggandet då jag är där borta, deras dator och deras internet suger.
Och jag menar, verkligen suger på riktigt.. Det går knappt att använda, haha!

Igår kväll var vi bort och åt surströmming, eller ja. Jag åt inte det utan jag åt istället en god sallad.
Men de övriga åt antingen surströmming eller kräftor.
Vi hade jättetrevligt och det var verkligen roligt att hitta på någonting!
Jag och Saga gjorde en tidig kväll och gick hem runt halv tio, sedan så la jag Sagan och satt själv uppe ett tag till vid datorn, men gick sedan och la mig vid 12. Hade lite svårt att somna(som ofta nu) och var säkert vaken till halv två innan jag slockande.. Sedan blev jag som vanligt väckt tidigt av Saga som var pigg som en mört, och skulle upp och busa! Så nu för ett bra tag sedan har hon ätit frukost, och leker nu på golvet med vovvarna och sina leksaker. Snart är det dags för lite lunch, och sedan så ska vi väl ta och bege oss.
Ni mina läsare får ha det bra, så höres vi!


Puss!

Ett inlägg med bilder!

HejHopp - Inlägg 690.


Tog lite bilder med webcamen på låtsasfarsans dator för en stund sedan som jag tänkte visa er.
Det är lite bilder på Saga såklart, Saga som klappar vovven och Saga som står :)
Och om ni tittar riktigt noga så syns min nya frisyr också, hehe!
Ser ni vad hon kan va?
Vovven på bilden är såklart dp:n Zach, min lille prins!
Nej, nu ska jag fundera lite så vi höres!


Puss på er!


Ett inlägg kanske?

Hejhopp - Inlägg 689.


Har hittat lite nya favoritbloggar under den senaste veckan(som förövrigt varit min bästa statstiksmässigt) och jag tänkte faktiskt tipsa om dem nu.
Den första är Classy - Skriven av en kaxig brud på 21 år, som med sin pojkvän väntar deras första barn som är beräknat att komma i november. Classy, som egentligen heter Natahlie är en öppen och som jag redan nämnde en kaxig tjej som skriver om det som faller henne in! Mycket läsvärd :)

Nästa blogg är Ilda, en 21 år gammal tjej som väntsar sitt första barn. Hon går igenom graviditeten ensam och kommer sedan att vara en ensamstående mamma åt sin lilla Amilia som är beräknad att komma den 24 augusti(samma dag som jag fyller år :)). Beundrar hennes styrka och läser hennes blogg varje dag!

Nästa på min tipslista är Lady Dahmer - En provocerande småbarns morsa som hela tiden testar gränserna för vad som är "normalt" Hon beskriver sig själv med dessa ord "Jag använder inte shampoo och jag rakar mig inte under armarna. Jag brevväxlar med seriemördare och använder menskopp.  Jag provocerar! Inspirerar! En arrogant och kontroversiell FEMINIST!" - En underbar blogg där du hittar kontroversiella åsikter och en massa jävlar anamma!

Japp! Det var mina tips för idag, tre bra bloggar som jag just börjat att följa :)
Tipsa gärna mig om era favoritbloggar(och ja, det får vara era egna) så kanske
jag hittar fler favoriter!Puss på er!Det är skönt!

Hejsan - Inlägg 688.


Det är så skönt att våga ha på sig kläder som man tycker är snygga.
Jag har liksom börjat testa nya kläder och lite stilar som jag tidigare aldrig hade vågat.
Lite tajtare klänningar, smalare jeans och snygga tunikor till tights.

Just nu så har jag letat febrilt efter en åtsittande klänning. Hittad en på H&M som jag blev förälskad i, men den fanns bara kvar i storlek 34, och det är för litet. Så jag har fått leta vidare, och det är skitsvårt att hitta rätt!
Har letat i någon vecka nu, men har ännu inte hittat "min" klänning så jag får gott leta vidare.

Men för bara ett tag sedan hade det för mig varit totalt otänkbart att ha på mig åtsittande kläder, eftersom jag gick runt och tyckte att jag såg tjock ut. Skrämmande men sant. Det är så många tjejer som går runt och tycker att de är fula, tjock och en massa andra dumheter! Vi är vackra precis som vi är och borde få höra det ofta.

Så nu säger jag det! Alla tjejer(och killar) som läser detta.
Ni är vackra, fantastiska och underbara precis som ni är!Hittade precis denna på Ellos. Tycks?Puss på er!

Ibland undrar jag vad jag håller på med..

Hejsan - Inlägg 687.
Ibland så undrar jag vad fasiken jag sysslar med, det liksom slår mig då och då.
Jag kan bolla runt det här hur många gånger jag vill i mitt huvud men det blir inte annorlunda på något sätt.
Det som har varit, har varit och inget kan ändra det förflutna.
Det man däremot kan råda över är framtiden, och jag vet inte riktigt hur jag har tänkt mig detta.
Är det när man låter sitt hjärta styra över sin hjärna som man gått fel eller var det tvärtom?
Jag vet inte, och befinner mig i ett ständigt velande.
Speciellt då jag är ensam. Då är jag inte säker på något, då vet jag inte alls.
Jag bara hoppas att det ger sig med tiden. Just nu känns det rätt så okej.
Ska lyssna på mig, och bara mig i denna fråga!

Jag har varit så dålig på att blogga de 2 senaste dagarna men det ska bli ändring!
I möra drar vi igång igen :)

Puss!

Pälsindustrin.

Hej - Inlägg 686.


Som ni kanske redan hört och sett har det stormat en del kring den svenska pälsindustrin under den senaste veckan.
Djurrättsalliansen har gjort ännu en film som visar upp de dolda sidorna av industrin och hela Sverige blir chockade.. Utom de som redan vet om att detta förtryck finns.
Det här är en indusrti som går långt tillbaka, men som många tror har försvunnit.
Så är inte fallet utan, idag i Sverige finns 75 st minkfarmar och ett mindre antal chincilla och kaninfarmar.
På dessa farmar lever djuren i burar, något som för dem är helt onaturligt.

Även om burarna håller ett visst mått, som regeringen anser är passande är det ändå för litet för att minkarna skall kunna bete sig naturligt och detta skapar såklart beteeendestörningar hos ett flertal av djuren.
Så som att frentiskt bita i gallret, på varandra och sig själv är vanligt förekommande störningar.
Djur som minkar, kräver stora ytor där de kan spinga fritt. De är skapta för ett aktivt liv och då de inte får det så skapar det såklart alla dessa beteendestörningar.
Att farmägarna står bakom sin uppfödningf och försvara sitt hadlande gentemot dessa djur är skrämmande.
De väljer att se det som om de håller sin innanför lagarna så är det ok.
Att man inte kan se att djuren lider är för mig oförståligt. Ser man inte att djuren lider?
Och vad är nyttan med päls? Jag vill gärna tro att vi kommit så pass långt i vårt samhälle att vi inser att pälsar inte ens är nödvändigt. För när skönhetsidéal tar över allt och gör det okej att plåga andra individer ja, då har det gått för långt.

Här under följer lite fakta kring pälsdjursindustrin.


Minkar

I Sverige föds det varje år upp runt 1,3 miljoner minkar på pälsfarmer. Ungarna föds i maj. Efter ca. två månader tas ungarna från mamman och placeras i separata burar. Därefter får minkarna leva fram till november då de gasas ihjäl. Farmaren låter vissa djur leva och dessa används sedan som avelsdjur inför nästa säsong. Minkarna lever i burar som man brukar säga är stora som en uppslagen kvällstidning. En bolåda av trä är ansluten till buren. Burarna sitter tätt och på en farm kan det finnas över 100 000 minkar. De flesta farmer har dock omkring 10 000 djur när det är säsong. Denna miljö, ostimulerande och monoton, skiljer sig drastiskt från den vilda miljö minkar naturligt lever i. I det vilda lever en mink alltid nära vatten, utnyttjar sig av många bohålor och håller hårt på sitt revir. När minken är aktiv nattetid rör den sig mycket inom sitt revir.

Chinchillor

I Sverige föds det upp ett par tusen chinchillor varje år. Det krävs i genomsnitt 120 djur till en helkroppspäls. Chinchillor är små djur som ofta föds upp som sällskapsdjur. På farmen får chinchillorna leva i sju till åtta månader innan de dödas. Den vilda chinchillan är i dag nästan utrotad. Ursprungligen kommer den från Sydamerikas höglänta områden, innan man började föda upp den för pälsproduktion. Chinchillan är ett socialt djur som kan leva tillsammans med ett hundratal andra chinchillor i en koloni. På pälsfarmerna hålls dock aldrig fler än ett par stycken i varje bur.

Kaniner

I Sverige föds det upp ett par tusen kaniner varje år. Kaninen är precis som chinchillan ett socialt djur. Det finns några farmare i Sverige som föder upp kaniner för pälsproduktion. Främst är det rasen Castor Rex som föds upp för pälsens skull. Kaninerna dödas efter sju till åtta månader, efter att ha suttit i stimulansfattiga burar utan möjlighet att bete sig naturligt. En del av till exempel Castor Rex-uppfödarna utnyttjar även köttet från kaninen, men för det mesta används andra kaninraser, som exempelvis New Zeeland, till enbart köttproduktion. De raserna dödas oftast efter tre månader eftersom de redan då ger ett bra kött.

 

Allt detta visar tydligt att djuren INTE mår bra, de får inte möjlighet till att bete sig normalt och ändå är det ok?

Såhär säger lagen:

Grundläggande för svensk djurskyddslagstiftning är att djur som förekommer i diverse djurindustrier skall hållas väl och få sina arttypiska behov och beteenden tillgodosedda. Detta stadgas tydligt i den svenska djurskyddslagens portalparagrafer: nämligen att djuren inte ska utsättas för onödigt lidande (2 §) och att djuren ska kunna leva ett arttypiskt beteende (4 §).

 

Följer dessa farmar detta? Skulle inte tro det.. Är det dags att göra något?

JA!

 

 

 

 

 


 Kanske skulle man?

Hejsan - Inlägg 685.


Känner att jag har börjat ladda inför Esklistuna nu, har gått runt och känt att jag nog
inte ens orkar åka. Men va fan! Det är klart att jag ska dit!
Space är tyvärr inte anmäld till Högbo/Sandviken så Eskilstuna är ett måste. För annars blir det inte någon officiell utställning förrän i oktober.. Och det känns ju tråkigt! Så jo, jag har börjat ladda!
Det ska bi förbaskat roligt att komma iväg igen. Ännu har vi knappt planerat resan, och utställningen är nästa lördag.
Men vi hinner, vi är tidsoptimister!
Så jag har liksom lagt upp en liten utställningplan för mina hundar. Den skiljer sig såklart för varje hund och det känns bra. Alla hundar får sitt, men inte alltid samtidigt :)


För Spacie ser det förhoppningsvis ut såhär:
(De tjocka är officiella utställningar & de med kursiv stil har jag redan anmält till)
Eskilstuna 21/8-10
Härnösand 19/9-10
Sundsvall 10/10 -10
Kramfors 30/11-10
Hudiksvall 27/11-10
Stockholm 19/12 -10

För Milton ser det ut såhär:
Hudiksvall 28/8-10
Matfors 29/8-10
Härnösand 19/9-10
Sundsvall 9/10-10
Hudiksvall 27/11-10

För Prinsessan ser det ut såhär:

Hudiksvall 28/8-10
Matfors 29/8-10
Härnösand 19/9-10
Sundsvall 9/10-10
Kramfors 30/11-10
Stockholm 19/12-10

För Zach ser det ut såhär:
Kramfors 30/11-10
Hudiksvall 27/11-10
Stockholm 19/12-10 - PREMIÄR!


Ja, ungefär så ser det ut.
Jag längtar till varenda utställning som kommer men helgen då vi kör tvådagars känns extra rolig!
Först, på lördagen far vi till Hudik. Där blir det både utställning och en chans att umgås med Ann-Sofie och Jennie, vilket alltid är skoj! Och sedan på söndagen är det dags för Matfors.
Denna helg har för mig tidigare år varit riktigt trevlig, med både BIR för samtliga anmälda hundar men också med placeringar i gruppen! Helt underbart, verkligen.
Hoppas verkligen på både BIR & BIM under denna helg..Nej, nu ska jag vara med Saga lite men ha det bra!

Idag var det ingen bloggdag.

Hejsan - Inlägg 684.


Idag har det helt enkelt inte varit någon bloggdag.
Jag är så trött!
Så ni får hålla till godo med mina gamla inlägg, och längta efter nya som kommer i möra :)
Jag ska snart och lägga mig och titta på TV, eller nått..
Jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter. Herregud!

Ge mig sömn!

Puss på er!


Sömnlöst.

Hejsan - Inlägg 683.Skriver till er och är så trött, det blev ännu en natt av vakenhet.
Saga hon halvsomnar liksom och ligger vid min sida, tätt intill bröstet och är så nöjd.
Jag ligger helt still tills jag tror att hon sover hårt, och föröker då lägga till mig. Och vips så har hon vaknat!
Sedan ligger hon och vänder och vrider sig, jag efter maten och jag bara ber till gud(eller något som jag tror på mer) att hon ska somna på riktigt och att jag kan få vända mig om och somna. Men nej, då.
Hon sitter antingen fast i bröstet, eller bredvid det. Så till slut däckar jag av. Jag somnar på rygg, vilket jag inte ens kan och sover som en kråka i någon timme tills dess att det är dags igen.
Min lilla gounge, det är ju inte lätt för henne heller! Hon vill med största säkerhet ockå sova hela natten, utan att vakna av drömmar och sånt. Men vi jobbar på det, jag har som jag nämnde börjat låta henne skjuta upp sin lunchlur, tills senare och på så vis ska hon bara sova 1 gång om dagen nu istället för två. Förhoppningsvis vänder det om någon dag när hon kommit in i ett nytt mönster.

Nog om det nu.
Jag tror att det börjar gå neråt med besökare nu, har haft bra statistik sedan jag vann hos Madicken.
Har haft bra över 100 besökre varje dag, och snittat på ca 15-20 kommentarer om dagen, vilket är jätteroligt!
Det är alltid roligt att få kontakt med andra personer, och det får man genom sin blogg.
Jag tycker även om att kunna nå ut med mina åsikter, och det kan jag göra här.
Och om det kommer ca 100 st besökre om dagen, så kanske 50 st läser det viktiga inlägget och på så sätt har 50 st fått ta del av någonting som jag brinner för! Det är aldrig fel :)

Nej, nu ska jag pilla på ett sånt där viktigare inlägg.
Vi hörs!


Just Gonna Stand There?

Hejsan - Inlägg 682.Just gonna stand there and watch me burn?
But that's alright because I like the way it hurts.
Just gonna stand there and hear me cry?
But that's alright because I love the way you lie
.


I kind of like the way this feels.
It's not right, but it's damn good.Ska gå och lägga mig nu, det har varit en lång och väldigt bra dag idag.
Jag är väldigt trött, ungeför som vanligt och jag bara hoppas att Saga kommer att sova inatt..
Det skulle vara skönt, tänk en hel natt?
Underbart.

Aja, jag ska lämna er ifred nu och sluta att terorissera er med inlägg om ingenting.
Fast det här inlägget var ju om någnting, faktiskt.


Puss på er, de bästa läsarna i världen :D


Veganbak!

Hejsan - Inlägg 681.


Nej, jag syftar inte på en vegans bakdel, utan på veganska bakverk.
Visst kan man baka goda saker, även om att man utesluter animaliska produkter!
Det är inga problem, bara man har de rätta recepten.
Jag har rotat reda på lite recept åt er, på lite goda saker som man kan testa att baka.
Även om man inte är vegan, så kan det ju vara skoj att testa någonting nytt!

Så, här kommer 3 recept som jag tyckte verkade trevliga!


Chocolate chip cookies
8 dl vetemjöl eller 5 dl vetemjöl och 3 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
2 ½ dl socker, helst muscovado eller rårör
1 tsk vaniljsocker
eventuellt 2 krm kanel
eventuellt ½ dl kakao
250 g margarin
1 dl hasselnötter, grovhackade
150 g vegansk mörk choklad, grovhackad
cirka ½ dl vatten

Blanda mjöl och bikarbonat, rör ner socker, eventuellt havregryn, vaniljsocker, kanel och eventuellt kakao. Skär margarinet i bitar och blanda in i mjölet med fingrarna till en smulig massa. Blanda i grovhackade nötter och choklad. Tillsätt vattnet och blanda till en fast deg. Pressa ihop degen och rulla till en tjock rulle på cirka 6 centimeter i diameter. Skär i 15 skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda 18 minuter i 175 grader.
Variation: Använd andra nötter som mandel, pekannöt, paranöt eller valnöt.

 


 

Sött pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 gram vegetabiliskt margarin
3 msk kallt vatten

Blanda mjöl och socker i en skål. Gnid in margarinet med fingertopparna till en smulig massa. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut i en pajform. Låt gärna pajen vila i kylskåp 30-60 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader 10-15 minuter.

Äpplepaj

Gör ett sött pajskal. Lägg 4-5 tunt skivade äpplen i pajskalet, strö på socker och kanel efter smak. Strö på lite smuldeg, recept nedan, eller gör ett pajgaller, se bärpaj. Grädda i 200 grader i 20 minuter tills äpplena är mjuka och smuldegen fått färg.
Variation: Lägg ett lager riven mandelmassa i botten på pajskalet, lägg sedan på äpplen och smulpaj och grädda.
Koka ihop äpplena med socker och lite vatten så de mjuknar något innan de läggs i pajskalet.

 


 

Kladdkaka
175 g veg margarin
2 msk ljus sirap
3 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 ¼ dl sojagrädde

Smält margarinet och häll i sirapen. Blanda i sockret. Sikta ner kakaon och mjölet under omrörning. Häll i sojagrädden lite i sänder medan du vispar i mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter, häll i smeten och grädda i 175 grader i 20 minuter. När du tar ut kakan kommer den att verka väldigt lös och inte alls kakig, men det är precis så den ska vara! När den får stå en liten stund stelnar den till precis lagom kladdig konsistens! Ät med vegansk vaniljglass, gärna medan kakan fortfarande är ljummen, eller vispbar vegansk grädde. Kakan är god flera dagar efter bakdagen (om du kan spara den så länge vill säga…)
Variation: Blanda 1-1 ½ dl hackad mandel, nötter (hassel, val – eller pekan) eller kokosflingor i smeten.

 


Källa: Vegania.net

 

 

 

 

Puss!


Lagd unge ligger?

Hejsan - Inlägg 680.


Har precis lämnat Saga i sovrummet, hon sover sött och jag hoppas att hon fortsätter med det nu.
Hela långa natten. Om hon gör det så blir jag väldigt väldigt glad, och en aningen mer utvilad.
Men vi får se, kanske vaknar hon. Kanske vaknar hon inte.

Det tog ca 1 timme att lägga henne idag, för hon ska bara busa innan hon till slut däckar.
Hon är så söt, hon ska äta min näsa och ge mig en massa blöta men mysiga pussar.
Hon föröker springa runt, och har ett stort leende på läpparna samtidigt. Mysunge!
Tänk att man kan älska någon, så mycket som jag älskar Saga!
Det är sjuuukt, men helt underbart.

Medan jag höll på att lägga Saga så såg jag ett av mina favoritprogram, det varnämligen "Livet på BB" på femman, och jag älskar't! Tycker om alla såna program, program där de föder barn, där de är gravida och program som handlar om mammor. Det finns inget bättre!
Eller jo, det finns det kanske.. Men inget bättre som är verklighetsbaserat :)

Nu ska jag ta och göra någonting annat, vet inte vad men.. Ja, något!
Ha det bäst.

Så jävla vackert!

Hej - Inlägg 679.


Saga leker med sin pappa lite, så jag hinner skriva ett litet inlägg till innan det är dags för promenad.
Fick en kommentar för ett litet tag sedan, och så klickade jag in på bloggen vars ägare hade skrivit den här kommentaren och hittar där ett inlägg som var enbart till mig.
Jag läste texten som var till mig om och om igen, och blev rörd ända in i hjärtat.
Ögonen tårades och jag kunde inte få fram ett ord.

Det var bara så jävla vackert!
Tänkte att ni skulle få se vad som skrev, och såklart berätta vem som skrev det.
Den som skrivit detta är min "lillasyster" Beckis, världens bästa underbaraste tjej!
Beckis är en stark och modig tjej, som vunnit mitt hjärta.
Hon är en riktig kämpe som aldrig ger upp och vet vad hon vill, en fascinerande 12-åring som aldrig slutar att förvåna eller överraska. Hon är helt fantastisk!
Saga & Beckis är det finaste jag har och utan dem skulle mitt liv inte ha någon mening.
Jag älskar dig syrran!


Puss!

Gjort lite nytta..

Hello - Inlägg 678.


Nu har jag gjort lite nytta, har städa lite och nu har jag precis tagit mitt lunch-kaffe.
Saga har käkat lite "lunch" och snart ska hon sova. Är så glad över att jag har lyckats hålla henne vaken ända tills nu! Det betyder att hon kommr att sova i någon timme och edan så kommer hon att vara vaken ända tills det är dags att sova för natten och det betyder att hon kanske sover hela natten!
Och om hon sover hela natten, så betyderdet att även jag får sova hela natten!
Jäyy, för att sova en hel natt! Kanske blir det min 3:e, på 10 månader och 3 dagar.


Jag har såna här dumma vanor. Jag kliver upp med Saga, gör hennes gröt och mitt morgonkaffe, som också är det ända jag dricker till frukost. Inget annat, utan bara kaffe. Samma sak till lunch, mat till Saga och kaffe till mig.
Dåligt, dåligt.. Riktigt dålig vana som jag måste lägga av med!
Sedan äter jag inte förrän till middagsdags, och då äter jag bara lite eftersom jag hunnit börja må illa av allt kaffe, ingen mat och hunger. Nej, skärpning Anna!

Nej, nu har jag inte längre tid att sitta här, ska lägga Sagan i vagnen och gå en sväng.
Vi höres senare :)

Puss på er!

Chocken som följde..

Hejsan - Inlägg 675.Fick idéen från Classy, så nu tänker jag skriva om den dagen(och även de dagar som följde) då mitt graviditetstest visade positivt.
Jag minns det sådär halv bra, det var iaf en dag eller rättare sagt kväll fylld av chock.

Jag hade under en tid funderat över varför min mens uteblev, jag hade inte världens koll på när den skulle komma men då det gick 1 1/2 månad från den förra mensen så blev jag fundersam men tänkte faktiskt aldrig at jag kunde vara gravid eftersom jag hade "mensvärk".. Jag minns att jag gick en dag, det var nog en onsdag med Sophia ner till skolan och så säger jag till henne att - Det är så konstigt, jag har mensvärk men mensen vill inte komma.
Sophia svarar då - Ja, fast man kan ju få så om man är gravid.

Jag bara känner då hur skräcken liksom börjar etablera sig i bröstet.
Det liksom blir som en nervös klump i magen, och tankarna börjar snurra.
Den senaste kille jag varit med var en kille som jag just inlett ett förhållande med, och att skaffa barn efter 1 månad var ju inte direkt det jag hade velat, och jag var rätt så säker på att han höll med mig.
Dagarna går, och jag har bestämt mig för att göra ett gravtest på fredagen när jag ändå ska ner till Sundsvall och min dåvarande pojkvän. På fedagen så traskar jag in på apoteket, i min ensamhet och ställer mig vid hyllan och känner mig rätt så vilsen. Det fanns så många test och jag har aldrig ens kollat åt den här hyllan förr!
Till slut så roffar jag åt mig ett som ser bra ut och betalar för mig, och går ut till parkeringen där Andreas väntar i bilen. Vi åker hem till honom, hans vänner som redan var inbjudna kommer dit och de sätter sig i vardagsrummet och umgås. Själv så sitter jag med min nervösa klump i magen och föröker att lyssna på va de säger, men deras ord blir bara till brus i mina öron.
Jag väntar och väntar på att jag ska bli kissnödig någon gång, så att jag kan få göra det där testet och få veta.
Är det en liten liten bebis i min mage?
Äntligen så infinner sig kissnödigheten och jag går och gör testet, läser noga på förpackningen och lägger det genomförda testet i badrumsskåpet. Sedan går jag därifrån och har blicken på klockan mest hela tiden.. I 10 långa minuter ska man vänta. När 10 minuter gått så reser jag mig upp, och går för att kolla av testet.
När jag ser att testet är positivt så sätter jag mig ner på toaletten och börjar skaka. Jag sitter där med stickan i handen, stirrar på den och konstaterar ännu en gång att det är positivt.
Jag vet att jag måste gå ut och berätta nyheten, men jag kan inte riktigt förmå mig själv.
Till slut så går jag ut, tittar på Andreas och säger att det var positivt. Han och hans vänner liksom stannar upp, tittar på mig med sina överförfriskade ögon, och verkar inte alls förstå allvaret i frågan. Andreas mummlar efter en stund att han visst ska bli pappa, och sål börjar de prata om det. Jag sitter kvar ett tag och lyssnar, en sedan känner jag att jag behöver stöd från en nära vän och ringer både Lotta och Sophia utan resultat, jag ringer då min mamma men får inget svar där heller, så tills slut bestämmer jag mig för att ringa mitt ex..
Av någonskum jäkla anledning så ringer jag den personen jag i vanliga fall skulle ha ringt sist.
Frida svarar och tar emot nyheten bra, det är ju trots allt fredag kväll och alla tycks vara onyktra.

Till slut får jag tag på Lotta, och berättar nyheten. Hon blir chockad men glad och frågar om det är okej att hon berättar för Sophia. Jag säger att det är helt okej och även Sophia verkar chockad men ja, glad.
Själv vet jag varken ut eller in, och är bara en ända röra inombords.
Jag är mest bara chockad och rädd.
Dagarna går och jag börjar känna att en abort är total uteslutet, jag har alltid sagt att jag inte vill göra abort och nu när jag står där med vmed en liten i magen så känner jag ännu starkare att en abort inte är ett val.
Men samtidigt får jag höra från en massa håll att jag borde ta bort det, det skulle vara bäst så.
Själv så bara gråter jag av tanken på abort, så fort jag tänker för mig själv att det vore det bästa valet så gråter jag. Jag vet inte hur många tårar, och hur många känslor av förtvivlan jag hann med då under ca 2 veckor.
Men så har jag bestämt mig, jag tänker behålla barnet.
Beslutet ger mig frid i hjärtat och trots att jag vet att det kommer att bli tufft så känner jag att jag kan klara av detta! Jag är redo att bli mamma, och Andreas stöttar mig i det beslut jag väljer att ta även om jag vet att han då helst hade sett att jag valt den andra vägen.

Nu idag, ca 19 månader efter den dagen då jag plussade på stickan är jag som ni alla vet mamma åt världens vackraste lilla flicka, min underbara Saga som jag aldrig aldrig kommer ångra att jag behöll!Puss!NattiNatti!

HejHopp - Inlägg 677.


Ska ta mitt arsle och gå till sängen nu, det är dags att avsluta denna dag nu.
Inte borde jag sitta uppe mitt i natten, och blogga heller?
Jag borde verkligen inte sitta här.. För jag är ju trött!

Imorgon kommer Sagas pappa hit, så då ska Saga få träffa honom lite.
Det blir bra, så kan han passa henne medan jag sover lite, kanske. Haha! Eller inte..
Men ta i trä, vem vet..
Kanske kanske, blir det så!

Lämnar er med detta inlägg och lite fina bilder som jag inte kan få nog av :)
Sov gott, mina fina läsare!


Vackraste Sagan i världen.Just det ja. I möra tänkte jag visa er min nya frisyr.
Sådär, nu har jag skrivit ut det och kommer alltså inte undan!
Hehe, höres i möra.


Puss!Ett litet tips!

Hejsan - Inlägg 776.Börjar detta inlägg med ett litet tips.
Gå aldrig på långpromenad med för små Converse i spöregn.
Man får skavsår, och skavsår gör ont.


Nu har jag för ett tag sedan gett Saga kvällsfika, och sedan lagt henne.
Det tog sin lilla tid, för hon ville bara busa runt.
Hon är så knasig, krypspringer runt i sängen, flåsandes som en hund och rätt som var det är så stannar hon upp, sätter sig på huk och sträcker upp armarna i luften. Sedan slår hon ner händerna i madrassen och skrattar högt.
Och gör hon inte det, så försöker hon busa på mig. Vill klättra upp på mig och så.
Jäkla tokunge! Min älskade tokunge.

Ja, efter att hon somnat till så såg jag en film.
Linda var först med och såg men hon var tvungen att fara hem så jag såg klart den själv.
Den var skum. Man kunde verkligen inte lista ut hur den var i början, man blev väldigt velig och tänkte i ena sekunden att jo, så är det. Men så i nästa sekund så ångrade man sig!
En välspelad film iaf, men bra skådespelare.
Den hette "After.Life" för er som är intresserade.
Christina Ricci hade huvudrollen och var riktigt bra, precis som hon ofta är.

Nu tänkte jag faktiskt inte göra så mycket, sitter här hemma hos låtsas farsan i min ensamhet(ja, Saga sover och är en 10-månaders bebis så hon räknas just nu inte) och är ensam.
Fast faktiskt, man ska uppskatta ensamheten ibland. För när man vill vara själv så är man aldrig det.
Så, uppgift till mig nu.
Uppskatta din ensamhet.
Faktiskt så är det skönt att slippa prataoch lyssna, det är skönt att slippa svara ibland.
Det är skönt att slippa höra andras röster. Man kan liksom få vara i sina egna tankar då, man hinner reflektera så mycket då. Det finns helt plötsligt tid till att lyssna på sin egna inre röst.
Den egna inre rösten är så viktiga att lyssna till, den talar ofta om för oss när vi stressar.
Den viskar till oss när vi tar felaktiga beslut.
Den ger oss tecken på vilken väg vi bör gå och den ser till att vi väljer rätt.
Och om vi inte väljer rätt så hjälper den till att ställa allt till rätta.
Ja, det är bra med ensamhet ibland.
För då kan vi höra våran egna röst istället för andras.Puss!

Älskar't!

Hejhopp - Inlägg 674.

Hittade en helt underbar låt, nu när jag satt och kikade runt i olika bloggar.
Hittade den hos Emma Johansson och här under ligger videon!

Eminem & Rihanna bjuder på underbar musik i form av låten "Love The Way You Lie"
Puss!


Nej, vad fan!

Hejsan - Inlägg 673.


Jag satt i bilen förut och hade världens bästa bloggidé. Den var så bra, så bra.
Men jag minns den inte!
Verkligen störande. Jag hade ett meningsfullt inlägg på G, men det bara rann ut i sanden.
Synd, men har jag tur så kommer idéen tillbaka och jag får ner inlägget och kan servera det till er!

Just nu har jag serverat mig själv middag, det blev grönsaker med sås och pasta. Alldeles underbart gott!
Funderar på att ge er receptet på det senare, eller imorgon. För just nu orkar jag inte.
Ska förövrigt gå och väcka min trollunge som sover så gott.
Hon får faktiskt inte sova längre nu, för då sover hon inte alls inatt.. Och, jo.  Då hade ju jag tänkt att sova!
Sova.. Åhå, så skönt det vore att sova! Jag är så trött, verkligen jättetrött och riktigt slut i huvudet och kroppen.
Nej, att få bara sova, sova precis hur länge man vill. Det saknar jag!

Jag HATAR dessa inlägg. Jävla tråkinlägg.. Aja, ska vara med Saga nu men vi höres!

Puss!

Nytt!

Hej - Inlägg 672.


Lite nytt har det blivit här.
Har bytt titel, som ni kanske ser där längst upp. Tyvärr är den ej bytt i headerna, får jobba på det.
Ska höra om världens snällaste och duktigaste bloggdesigner Dessan har tid.

Sedan har jag gjort några till kategorier, plus att jag har bytt namn på några.
Nu är det bara till att sitta och lägga in alla inlägg i rätt kategori.. Ett allt annat än roligt jobb.. Men det ska göras!
Kan inte garantera att jag fixar allt idag, det är ju trots allt 672 inlägg som ska kontrolleras.. Det blir ett tufft jobb.
Men vill man ha ordning och reda så får man minsann jobba på det med!

Nu sitter vi här, Saga käkar lunch och sedan är det dags för henne att sova.
Ska ta med mig hundarna ch gå till skogen med Saga i vagnen, så får hon sova lite ute i den friska luften.
Vi höres senare, för jag lovar att återkomma med ett eller fler inlägg!


Puss!

Tralalalaaa!

Hejsan - Inlägg 671.


Kom inte på någon bra rubrik så ni får hålla till godo med den där.
Jag ska idag göra lite fler kategorier på min blogg, sedan ska jag ändra rubriken lite.
Det är dags att bloggen blir lite mer.. Ja, vad säger man?
Mångsidig?

Fast, ja det blir såklart ändå mest snack om Saga och om hur det är att vara hennes mamma. För det är ju det mitt liv till den största delen går ut på. Att vara mamma åt min vackra underbara Saga.
Sedan går ju rätt så mycket av mitt liv åt till mina hundar, de tar rätt så mycket tid och jag är nöjd med det.
De ger mig ett aktivt liv, men många glädjeämnen.

Men sedan har vi ju fler lager, jag är ju faktiskt mer än mamma och hundägare!
Jag är ju en vegetarian med starka åsikter. Jag är en hästtjej, som tyvärr tappat bort mina hästar.
Jag är en tvivlare, jag är en tjej som växt upp under brokiga förhållanden.
Det finns så mycket mer till mig än bara rollen som mamma och hundägare, och jag tycker att det är dags att det skiner igenom lite mera här. Framför allt så tänker jag lyfta fram djurätts-frågor, och verkligen försöka dra mitt strå till stacken. Vad tycker ni om det?
En bra idé va!

Ja, så om ni har önskemål på vad jag ska skriva om är det bara att hojta till!
Alla önskemål besvaras och skrivs om :)
Så var inte blyga nu, jag vill ha massor med önskemål!

Puss!

Önskemål!

Hejsan - Inlägg 670.


Det ramlade in ett önskemål från Annika häromdagen.
Hon önskade lite vegetariska recept, och det ska ni få!

Ger er till en början några vegetariska, och några vegan.
Fler kommer eftersom, tänkte faktiskt börja lägga in lite recept i mina vanliga inlägg :)

Here we go!Broccolipaj

Vegetariskt

Ingredienser

Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
lite vatten

Fyllning
1 purjolök
250-300 g broccoli
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
2 tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
örtsalt efter smak
2 dl riven ost


Tillagning
Arbeta ihop smör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig.
Klä en pajform med degen, nagga den och låt den sedan ligga kallt en stund.
Koka broccolin några minuter. Hacka purjon och fräs den i lite olja. Krydda.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Lägg purjon i botten på pajskalet, lägg den delade broccolin ovanpå.
Vispa samman creme fraiche, mjölk, riven ost och örtsalt och häll detta över alltsammans.
Grädda i ca 30 minuter.Denna rätt tar ca 50 minuter att tillaga.Potatis och purjosoppa

Vegetariskt

Ingredienser
3-4 stora potatisar
2 purjolökar
1 l grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
Salt, ev. peppar

Tillagning
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skölj purjon och strimla den.
Häll potatis, purjo och buljong i en kastrull.
Koka tills potatisen känns mjuk. Kör soppan i mixer, vispa sedan ner crème
fraiche. Smaka av med salt och peppar.


Detta recept är för 4 st, och tar ca 20 minuter att tillaga.


Spenatlasagne
Vegan

Ingredienser.
Grön fyllning:

250 g hackad spenat
1-2 krm muskot
Lantbuljonspulver
2 dl gröna linser
4 dl vatten
3 dl riven vegetabilisk ost

Röd fyllning:
2 gula lökar
200 gram färska champinjoner
1 stor morot
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 dl vegetabilisk riven ost
1/2 tsk salt
1–2 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
1 tsk oregano
10 gröna oliver, skivade

 • 8–10 förkokta lasagneplattor(utan ägg)
 • c:a 2,5 dl havre– eller sojamjölk


Såhär gör du

Gröna fyllningen:

Koka gröna linser och vatten i en kastrull.

Tina upp spenaten i en annan kastrull och tillsätt kryddorna.

Lyft av grytan. Häll i linserna och muskoten. Rör i den rivna osten.

Röda fyllningen:

Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna fint och fräs med oljan tills löken och svampen mjuknat. Skala och riv moroten grovt. Tillsätt de krossade tomaterna, morötterna, kryddorna och den fint hackade vitlöken till tomatröran. Tag av från plattan. Låt svalna något innan du tillsätter osten.

Smörj en ungssäker form med olja. Börja att lägga ett tunt lager med grön fyllning, lägg lasagneskivor på. Tag en liten bit röd fyllning och toppa med lasagneplattor. Varva sedan med röd fyllning, lasagneplattor och så vidare.

Avsluta med röd fyllning och lägg de hackade gröna oliverna överst. Häll på mjölken och strö över oskalade sesamfrön om så önskas.

Gratinera i 225 grader i c:a 30 min.

 

Denna rätt är för 4 personer och tar ca 60 minuter att tillaga.Pasta med sojakross
Vegan

Ingredienser

 • 2dl sojakross
 • 4 dl vatten
 • 1–2 tsk buljongpulver (vegetabiliskt)
 • 1 dl tomatpuré
 • 1–2 msk olja
 • 2 tsk oregano
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 knivsudd chilipeppar
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 1 msk socker
 • 1–2 dl vatten
 • salt efter smak

Såhär gör du:

Koka upp vattnet och tillsätt buljongen och sojakrosset. Låt koka i 5 minuter minst. Rör i övriga ingredienser.

Späd med extra vatten om nödvändigt.

Låt koka ihop. Smaka av med saltet och servera med spagetti eller annan pasta.

 

Denna rätt är för 4 personer och tar ca 20 minuter att göra.

 


 

Vegetarisk lasangne

Ingredienser
9-12 9-12 st lasagneplattor
2 2 st stora auberginer, skivade
3 3 st gula lökar, hackade
1 1 klyfta vitlök, hackade
1 1 burk krossade tomater
timjan
salt och peppar

Vit sås:
50 50 g margarin
1 1 dl vetemjöl
1 1 liter mjölk
muskot
salt och peppar
250 250 g riven ost


Gör såhär:

1. Salta aubergineskivorna på båda sidor. Lägg dem på en skärbräda.

2. Fräs lök och vitlök i en gryta. Tillsätt tomaterna, krydda och låt såsen koka tills den tjocknar.

3. Smält margarin och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och koka i 10 minuter. Krydda.

4. Sätt ugnen på 200°. Smöra en ugnsform som rymmer 3-4 lasagneplattor. Torka av saltet på auberginerna. 5. Slå vit sås i botten på formen, lägg på 3-4 lasagneplattor. Varva sedan med aubergine, tomatsås, ost och lasagneplattor. Toppa med lasagneplattor, vit sås och ost. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.

 

Denna rätt är för 6 personer och tar ca 60 minuter att göra.

 


 

Observera att de vegetariska recepten kan innehålla ägg.
Självklart går det att byta ut den vanliga pastan till pasta utan ägg.
Detsamma gäller med osten, all vanlig ost går att byta ut emot vegetabilisk ost.
Alla mejeriprodukter ska gå att byta ut emot såna som inte inne håller animaliska produkter.

Och just det ja, ät gärna sallad till maten, det är nyttigt :DHa det bra så höres vi!

Vad gör jag uppe?

Hejsan - Inlägg 669.


Vad fan gör jag uppe nu?
Sitter här och är så trött att jag mår illa.. Varför är jag vaken?
Själv så har jag ingen aning, men ni kanske vet?

Jag har varit ute en massa idag, vi var på två promenader. Först så gick vi på en lång, med Saga i bärselen. Och jag kan lova att det blev tungt! Sedan precis innan vi åkte hem gick vi på en till promenad i den svala fuktiga luften.
Vi gick också ner till affären, och handlade lite. Till middag åt vi korv med bröd, ja alltså sojakorv :)
Inget kött för mig tack, det kan ni köttätare behålla för er själva.

Nej, nu ska jag nog ta och gå och lägga mig. Orka vara uppe liksom!
Ha det gott nu mina fina läsare så höres vi i möra :)

Till Saga - Du stod upp!

Hej min älskade unge!


Idag, vet du vad!
Idag ställde du dig upp, utan stöd!
Bara sådär.. Mitt på köksgolvet, du höll i din blöja framför ansiktet och ställde dig upp!
Och där stod, du bra länge medan mamma höll för munnen och tjöt, haha!
Du har en tokig mamma, men jag älskar dig en massa. Och så brukar jag säga att man mår bäst om man är lite knäpp. Ja, så förutom att stå så har du också börjar skrika en del, alltså inte ledset skrik utan ett konstigt skrik rakt ut i luften. Du liksom gastar rakt ut, och jag tror att det är ditt nya sätt att prata. Fast med hundarna pratar du annorlunda.. För då gör du som hundarna! Du sticker ut tungan och flåsar! Sedan krypspringer du efter dem, flåsandes och tjutandes, ni verkar allihopa tycka att det är riktigt skoj och
jag kan inte låta bli att skratta åt dina tokigheter!
Idag har vi varit ute i skogen, du åkte bärsele. Vänd utåt så att du kunde se hundarna som sprang framför, och jädrar vad du tyckte att det var roligt. Du skrattade en hel del och verkade mycket nöjd.
Nej, vet du vad?
Här lägger mamma in lite bilder på dig, och så skriver jag mer i nästa brev!Några minuter gammal.


En dag gammal.


Några veckor gammal.


Ca 2 månader gammal.


Ca 4 månader gammal.
Ca 6 månader gammal.Ca 7 månader gammal.Ca 8 månader gammal.Ca 9 månader gammal.Puss på dig!

Nu tar vi regnkläder & trotsar vädret!

Hejsan - Inlägg 669.


Är hos Sophia, och vi tänker trotsa vädrets makter.
Regnet strilar ner och vi vill ut i skogen med hennes hundar. Så det blir bara att klä på sig, utrusta sig med paraply. Saga ska få åka bärsele och hon ska få ha på sig sin supersnygga rosa tjocktröja.
Tyvärr så har vi inte hittat någon höst jacka åt henne, det verkar som om det är brist på sånt i butikerna..
Men det kommer väl, än så länge har jag bara hittat på stadium, och den var svindyr!
Känns som om det tar emot att betala 500 spänn för en jacka som hon kan ha i några månader.
Det är ju en sak om hon kan ha den ett tag, men en jacka i storlek 74 för 500 kr, näe.. Det känns som om hon kan få många andra finasaker för de pengarna. Ochså väntar vi med jackan tills dess att det kommit ut fler på marknaden. Äsch, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan blir det skogen!


Och ni?
Har ni tips på vart man kan köpa en jacka åt Saga?
En någorlunda varm jacka, som står emot fukt?

Alla ni som vet bra jackor till bra priser får gärna tipsa oss :)
Konsten att stå.

Hej - Inlägg 668.


Igår testade jag en sak med min dotter. Jag skulle se om hon kunde konsten med att stå.
Jag ställde henne framför mig på golvet, med händerna bakom hennes rygg och släpper taget.
Ja, och där står hon. Stadig som en fura(okej, liiiite överdrivet) och står. Hon står kvar länge innan hon långsamt börjar sätta sig på huk, men så ångrar hon sig och ställer sig igen!
Efter att ha gjort detta smyger hon sig ner på huk och kryper senare iväg.
Saga är helt omedveten om vad hon just gjort, hon kunde inte bry sig mindre medan jag, den stolta mamman nästan får tårar i ögonen. Saga har just stått upp, och även om hon inte ställde sig upp själv så är det helt fantastiskt!
Hon stod, på riktigt. Utan att vingla, eller att falla.
Hon gjorde sedan om bedriften ett flertal gånger, och kommer säkert att göra om det ännu flera gånger innan hon faktiskt kommer på att man kan ta sig från huk till stående utan att mamma står bredvid.

Så igår, på sin 10-månaders dag visade Saga mig och några andra att hon faktiskt bemästrar konsten att stå.
Även om hon tar mamma till lite hjälp.


Det vackraste i mitt liv.Vad hon vill.

Hej - Inlägg 667.Idag var jag och Saga iväg till hennes pappa och då vi gick på promenad sa han då vi passerade kyrkan att Saga kommer bli präst då hon blir stor. Jag tänkte då, såklart också på skämt att "Nej, hon ska bli djurrättsaktivist" och skrattade för mig själv. Men om sanningen ska fram så spelar det ingen roll vad Saga vill bli då hon blir stor, det spelar heller ingen roll vad hon blir. Kanske blir hon pilot, busschafför, målare, sångerska, modell, maffiaboss, veterinär, kristdemokrat, präst eller djurrättsaktivist. Det spelar ingen roll!
Bara Saga växer upp och följer sina drömma och mål, bara hon växer upp och vet att hon värd det bästa och kan bli precis vad hon vill så är jag nöjd. För det sitter inte i vad man gör, det sitter i vem man är och hur man är emot andra och sig själv. Det handlar om att veta att man duger och att ha tilltro till den egna förmågan!

Jag önskar verkligen inte Saga en stenfri väg, men jag önskar henne styrkan att gå vägen.
Samtidigt så vill jag ju att Saga ska ha en lätt uppväxt, jag önskar henne inga dåliga dagar.
Men jag önskar henne hinder i livet, och styrkan att ta sig över dem.
För vi behöver alla ha lite små motgångar, eftersom motgångar bygger styrka och styrka är något vi alla behöver!


Saga, min vackra vackra dotter. På bilden är hon endast 1 dag gammal.

Höres!

Skulle vilja..

Hej - Inlägg 666.


Jag skulle vilja ändra lite tema här på bloggen.
Skulle vilja ha med fler rubriker, ni vet inte bara ensamstående mamma och hundtokig utan jag skulle vilja ha med lite mer om mig i dem. Så som att jag faktiskt har planer på,
att börja jobba för att driva fram djurrättsfrågor.
Jag har sedan 1 1/2 år tillbaka varit vegetarian, och en stolt sådan. Jag uppskattar djur och natur för vad det är och vill hålla allt så naturligt som det går. Jag ser på djur som individer med känslor, förmåga att känna smärta och med tankar. Men det är inte bara av respekt för levande varelser som jag tar avstånd från att äta kött, nej, jag gör det också för att jag inte kan stå för djurindustrin. Jag kan inte stå bakom den.
Och genom att köpa vilket kött som helst så står man bakom detta..
Jag står inte bakom detta, jag står inte bakom djurplågeri.
Det finns ett val, eller egentligen. flera val.
Tänk efter innan du handlar.Ciao!


I'm the winner <3

Hejhopp - Inlägg 665.


Tackar för rösterna hos Madicken i tävlan om veckans blogg.
Jag vann nämligen! Helt underbart, om ni frågar mig.
Tack till er som röstat!
Ni med blogg finns länkade här under :)

Tack <3
Pics By Julia
Brim Brian
FiaMillysmamma
Irmus
Dessan <3
Annika
Frida
Tack <3
Ni är säkert fler, men er har jag hittat just nu.

Så, nog om det. Läs nu istället  de viktiga inläggen som finns nedanför här..
Ska det aldrig ta slut?
&
Ingen reaktion?Ha det bra!

Ingen reaktion?

Hej - Inlägg 664.


Ser att ingen utav er har reagerat på mitt tidigare inlägg(Djurrättsfrågor).
Och jag är föga förvånad, för det bevisar lite min teori.
Att man böjer ner sin blick och låtsas som om man inte ser, hör eller vet om det som pågår.
Jag ska inte anta, kanske hade ingen utav er 45 läsare tid att reflektera kring att möss får sin hälsena avskuren och hängs upp i svansen, för att se hur lång tid det tar för hälsenan att läka. Kanske fanns inte tiden till att förfäras över att kycklingar endast tillåts leva i 35 dagar innan vi konsumerar dem, kanske tycker alla att det är fullt normalt med djursex? Eller ja, att koka grisar levande, det sker ju varje dag så varför ens reflektera över det, när man kan gå hem och äta sin skinka, sina köttbullar och sin grillade kyckling med gott samvete.
Vet att det kanske blir några arga läsare nu, och ni får vara arga.
Det gör mig ingenting, och jag vill heller inte tvinga på er en livsstil som ni inte vill ha.
Det är inte det saken handlar om, saken handlar om att en förändring måste ske.
Förändringen behöver inte vara att man väljer att leva utan kött, eller djurprodukter.
Men det handlar om att göra ett val.
Tänker vi låta detta pågå?
Tänker jag stötta detta?
Eller kommer jag kanske att tänka på vad jag köper?
Bryr jag mig tillräckligt för att ens orka bry mig eller böjer jag ner min blick?
Är jag en sån som inte ser något fel i att oskyldiga individer plågas varje dag för mitt välbehags skull?


Jag ber ingen att bli vegetarian eller vegan, men jag ber om lite omtanke för djuren och att ni kanske tänker till en gång extra nästa gång ni köper kött. Vad gör de där kronorna extra som man får betala för KRAV-märkt?
Vad gör 5 kronor om man kan äta med ett gott samvete och veta att det djur jag nu äter åtminstonde har haft ett bra liv. Själv har jag valt vägen att helt utesluta kött, och det är den vägen jag vill gå.
Frågan är bara vilken väg ni vill gå?När ska det ta slut?

Hejsan - Inlägg 663.


Skriver till er nu och är en aning upprörd.
Har suttit och läst dagbladet, som är en av våra dagstidningar här i S-vall och ramlade över artikeln
"Malmöråttor i spjutspetsprojekt".
Läs gärna om ni vill, men jag ger er ändå en kort sammanfattning nu.
Alltså, man har i Malmö testat en ny metod för att få ner antalet råttor. Ja, alltså döda dem.
Detta ska nu göras genom att råttorna kryper in i ett "rör" där det finns cesorer som känner av råttan, och som utlöser 14 spjut som faller ner och på så sätt dödar råttan. Tydligen så är forskningsgruppen mycket nöja med resultatet av forskningen, och ser detta som ett bättre sätt att döda råttorna än med gift.

Jaha, tänker ni? Vad mer? Det är ju bättre än gift?

Då säger jag såhär. Gift är åt helvete, helt åt helvete! För mig spelar det ingen roll om det är råttor, hästar, hundar, fladdermöss m.m man dödar med gift för det är ändå fel. Ett liv är ett liv. Men att sätta spjut i dem?
Skulle det vara en bra lösning?
Ja, men säg då det till råttorna som får kroppsdelar avhuggna, säg det till de
råttor som sakta ligger där och blöder till döds, kämpandes för sitt liv.
Tänk på det, och säg sedan till mig att detta är en bra idé.
Berätta gärna för mig om att forskningsgruppen är "nöjda" med sitt resultat.
Gör det.

Jag fortsätter.
Till djurhållningen, både i Sverige och i övriga världen.
Ni gör som ni vill, antingen ser ni denna film nu, eller sedan.
Se den, det ska ni iallefall göra.
Filmen heter "Earthlings" och är filmad med hjälp av gömda kameror.
Den visar upp djurhållning från den smutsiga sidan, och visar material som chockar de flesta.
Jag har sett den 1 gång, och den gången räckte för mig. Jag kan inte se den mer, har försökt att se den fler gånger men det går inte eftersom jag blir så illa berörd.
Ni kommer säkert att säga till er själva, och till andra att detta inte pågår i Sverige.

Men då har jag det här.
"Scan kokar grisar levande"
Läs, och upptäck verkligheten vi lever i.
Saker som dessa händer hela tiden i vårt land, djur plågas, växer upp under hemska förhållanden och tvingas utstå saker som vi inte ens kan tänka oss. Saker som skulle döda oss, och få de som gjorde detta emot oss att få långa långa fängelsestraff. Men då det händer emot djuren så tycks vi vara likgiltiga.
Vi liksom böjer ner våra blickar, och väljer att inte se.

Visst ni att:
 • Varje år utnyttjas en miljon djur i djurförsök i Sverige.
 • I dessa djurförsök utsätter man bland annat djuren för, elstötar, tvingar dem att leva utan vatten, skär av hälsenor och hänger upp dem i svansen, de utsätts för nästan konstant cigarettrök, de injiceras med bakterier och dylikt för att se hur hög toleransnivån är.
 • Sexuella övergrepp på djur är tillåtet i Sverige.
 • Kycklingar får leva i endast 35 dagar innan de slaktas.
 • Avelsdjuren hos kycklingar får gå hungriga, om de åt så mycket som de egentligen behöver skulle det öka risken för dödlighet och störa äggproduktionen.
 • Årligen skadas och självdör omkring 140 000 kycklingar i samband med transport till slakterier i Sverige
 • Hangrisarna kastreras någon dag efter födseln. Detta mycket smärtsamma ingrepp görs utan bedövning och drabbar 4000 grisar varje dag.
 • I samband med transporter till slakterierna skadas och självdör varje år 150.000 individer i Sverige. Källa: Djurensrätt.se
Detta är bara ett fåtal saker som sker varje dag i vårt land.
Och Sverige är bara en liten liten del av världen. Så tänk er då vad som sker i resten av världen.
Och framför allt i de länder där djurskyddslagar knappt existerar.

Här hittar ni en rad länkar som jag rekommenderar stark.
Djurens Rätt's faktabas - Här hittar ni kortfattad fakta kring de flesta djurrättsfrågorna.
Djurförsök i Sverige - Fakta kring plågsamma djurförsök.
Stöd Djurens Rätt - Här hittar du fakta om hur du kan hjälpa till!
Earthlings - En dokumentärfilm om djurhålling och djurindustrin.
Scan kokar levande grisar - Artikeln om hur scan kokar levande grisar.
Djurens Rätt - Djurens Rätt's hemsida.
Djurrättsalliansen - Djurrättsalliansens hemsida.


Bild kommer.

Must Have Had A Broken Heart.

Hej - Inlägg 662.


Sitter här igen soch skriver trots att jag inte har någonting att skriva.
Skriver nog för att det underlättar, det låter mig få utlopp för dessa
känslor som strömmar igenom mig just nu.
Jag skriver, tänker och reflekterar.
Idag har det varit en bra dag, jag har haft trevligt.
Men samtidigt har jag fått se vad jag inte har, vad jag inte kommer att få och vad jag saknar.
Jag känner mig sviken, besviken och faktiskt rätt så överkörd.
Det känns som om jag ger, och inte får någonting tillbaka. Det känns som om jag ger
mer än jag har och som om det är dumt. Det känns som om jag litar på fel
personer, och som om det skadar mig.

Men vad vet jag, jag är ju bara en liten person i en stor stor värld.

Orka.

Hejsan - Inlägg 661.Orka blogga. Ungefär så känns det just nu, och har känts i några timmar.
Jag printade ihop en liten text i mitt huvud på bussen hem som jag tänkte ge er men då blir det bara en massa onödiga frågor, och dessa orkar jag inte med. Så ni blir utan den texten.
Sitter och längtar efter SATC, men insåg precis att det är fredag och DÅ är det inget SATC.. Suck.
Där försvann mitt roliga liksom.. Vad göra nu då?
Det bästa jag kan göra nu är nog att krypa ner med min underbara dotter, gosa in mig tätt intill henne och se på henne tills jag somnar med hjärtat fyllt av kärlek.
För hon är mitt ljus i allt mörker, hon är det som får mig att le i alla de jobbiga tuffa stunderna.
Hon är verkligen allt.

Jag vet faktiskt inte alltid varför jag blir lite såhär.
Idag har jag mina aningar, och igår hade jag mina aningar.
Eller så vet jag, och så är det bara det att jag inte vill veta.
Kanske.. Kanske inte.

Den enda som vet är ju jag, eller hur?Since you're not worth my love
I haven't given up
I'm stronger than that
And though my heart will break
I'm takin' back my faith
Cos right now my world is spinnin' too fast
But you won't be the end of me
If you were the one you wouldn't hurt me so bad
You gave me the world


Gave me the world to take it all away
All you left me was yesterday
And this space in my heart
Now it's slowly tearin' me apart
I'm takin' all that I learned from you
I'll make it something I'll never do
I can't be who you are
You taught me how to break a heart

I'll make it through this pain
My dreams won't call your name
I'm stronger than that
Cos I still know how to love
Know that will be enough
And this moment will fade into the past
You won't be the end of me
If you were the one you wouldn't hurt me so bad
You gave me the world


I'm takin' all that I learned from you
I'll make it something I'll never do
I can't be who you are
You taught me how to break a heart
I'm taking back my faith
I'm taking back my life
I don't care for who you are
Cos you taught me how to break a heart
How to break a heart
Cos you taught me how to break a heartHa det bra så höres vi.

Skynda skynda!

Hej - Inlägg 660.


Skyndar mig att knåpa ihop ett inlägg. Ska nämligen iväg till Maria & och hennes Lina idag.
Jag har lovat dem att inte bli så sen och just därför har jag inte en massa tid till att sitta vid en dator.
Ska dricka upp mitt kaffe, ta en snabb dusch, fixa till mig lite och sedan dra.
Vet faktiskt inte riktigt varför jag skriver det här inlägget?
Har ju inte så mkt att skriva.. Fast jo!

Jag kan ju berätta att Saga fått till sin sömn nu, hon sover i princip hela nätterna och det gör jag med!
Hon vaknar till tidigt på morgonen, kryper runt lite och sedan somnar hon om igen och sover till minst klockan 9.
Gissa vem som tycker att det är sjukt skönt? Jo, jag!
Det är bara helt underbart att sova hela natten från det att man somnar! Man blir så utvilad.. Hade faktiskt glömt hur det kändes efter en sisådär 9 1/2 månad av nätter då jag blivit väckt.
Ja, nej nu räcker det med skrivande för nu.

Jag ska göra mig klar och sedan sjappar vi iväg!
Ha det bra!


Stora ord & små ord.

Hej - Inlägg 659.


Stora ord.
Det finns stora ord, och så finns det små ord.
Alla ord betyder någonting, men de stora orden är oftast de som betyder mest.
Ord såsom "Jag älskar dig", "Du är allt", "Jag hatar dig" och "Det är slut" är stora ord, och ord som både sårar och lyfter upp oss. Ord är det vi använder oss utav för att få fram våra tankar och känslor och vi har alla olika sätt med ord. För en del kommer orden lätt, och för vissa är det svårt. För vissa är fastnar orden i halsen.
Vissa utav oss missbrukar ord, slänger runt dem och låter andra människor påverkas utav dem utan att tänka på dess konsekvenser av vad vi säger. Ibland kan man leka med ord, man kan skapa olika situationer med ord, men kan manipulera, luras och missleda med ord. Och till att göra allt detta så krävs inte ens stora ord, nej då räcker det med små ord.
Små ord.
För även om vi inte ser det, så betyder de små orden också en hel del.
De små orden är orden som inte alltid märks men som påverkar oss mest, just för att de inte ens märks.
De liksom slingrar sig in, och innan vi ens märkt av dem så har de etsat sig fast.
Man börjar ana de små orden först när de sitter där, då de kommer tillbaka och jagar oss.
De har redan tagit plats och är svåra att få bort.
Jag har fullt med små ord i mitt huvud, de sitter där och har suttit där i många många år.
Jag hör dem när sorgen, smärtan och alla andra dåliga känslor flammar upp.
Då är det de små orden som hörs och inte de stora.
Stora ord.
Men samtidigt så kan de vackra stora orden såra oss.
De sårar oss när det vackra har tagit slut, de äter upp oss när orden längre inte är sanna.
De jagar oss om nätterna när, orden ringer i våra öron och gör oss påminda om att verkligeheten som fanns då inte finns nu och att vi står ganska ensamma här i den hårda världen.
Även, såklart. De hårda elaka stora orden.
De orden sårar direkt, och finns också kvar.
Och det krävs styrka för att skaka av oss dem..
Små ord.
Vackra små ord, vackra små bokstäver sammanvävda till meningar, ord som lämnar oss med tankar och egna små ord. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta de små orden. De är nästan för små.

Alla ord.

Hur det nu än är, stora ord eller små ord.
Ord kan göra ont, göra oss lyckliga, få oss att le, få oss att gråta.


...
Kommer på mig själv med att sakna dig.

Hej - Inlägg 658.


Ibland kan jag komma på mig själv med att sitta och le.
Jag har förlorat mig själv i tanken någonstans och sitter långt, långt borta och minns.
Det kan vara stora händelser, det kan vara små saker som ett leende, en blick eller en rörelse.
Det kan vara den dagen då vi var på stranden med hundarna, och Milton badade på riktigt för första gången.
Det kan vara den dagen då vi skulle grilla och gjorde det under en parasoll eftersom regnet helt plötsligt började ösa ner. Det kan också vara den dagen då vi satt i soffan och inget utav oss kunde av principskäl resa sig upp.
Det kan faktiskt till och med vara den dagen då jag såg dig första gången, och gav er mitt standardsvar som alltid är fel men som just då i detta ögonblick var rätt.

Just nu så är saknaden inte tung att bära, den är bara vacker och oftast ljus.
Den fyller mig med glädje och jag är glad att jag har någonting att sakna, för det är inte alla som får lov att upplevadet jag har upplevt. En kärlek som för mig var överväldigande. En kärlek som håller i sig än idag, om än på ett annat plan än då.
Saknaden har varit tung, den har varit så tung att jag legat på marken med den, oförmögen att resa mig upp och se det ljusa, vackra. Den har varit så svår ibland att det känts som om den ätit upp mig. Den har vissa dagar slagit hela mig i bitar och sedan hånskrattat åt mig då jag legat på marken och ropat på hjälp.
När saknaden var så tung så trodde jag aldrig att den skulle bli lätt, jag såg ingen väg ur det tunga och just detta gör att jag idag är fullkomligt lycklig över att kunna se saknaden som ljus och vacker.
För nu vet jag att det kan vara så!
Alla de dagar som jag sörjt över att aldrig kunna få tillbaka, är nu fina minnen att spara på.
De är dagar som jag är tacksam över, det är nätter med hjärtat fyllt av kärlek och ömhet.

Det är en konsten att sakna det som man helst av allt vill ha tillbaka men som man vet aldrig kommer åter.
Det krävs mod och styrka att kunna se tillbaka och le.
Mod och styrka som jag faktiskt besitter.

Idag.

Hej - Inlägg 657.


Idag har Saga varit med sin pappa, och jo jag var ju också med.
Hon har roat sig med att flåsa som en hund, samt att grisa ner så mycket hon bara kunde i hans fina pedant-städade lägenhet. Han bara muttrar leende åt henne och säger att han får väl dammsuga senare. Detta är ett stort framsteg!
Ett riktigt stort framsteg! För han är ganska noga med att det är rent, typ jämt..

Ja, sedan så vet jag inte.
Jag har inget att skriva om! Fast jag har nog det, men inte i detta inlägg.
Jag har ett inlägg på g, ett inlägg om någonting annat än bara trista vardagsgrejer.

Bababooohoooo!

Har inget att skriva om, har inte gjort någonting som är värt att skriva om eller som bör skrivas i en blogg.
Ska lägga min sjuuuukt pigga unge och så återkommer jag med ett vettigare inlägg senare!

Äsch.

Hej - Inlägg 656.


Äsch, vet ni vad?
Jag orkar inte ens blogga, är på dåligt humör. Fast nej, det lät fel.
Jag är inte arg, jag är liksom uppgiven, trött och bara ja.. Trött.
Det känns återigen som så många andra gånger som om jag springer in i en vägg.
Som om jag föröker och försöker, men inget händer. Vad jag än gör, hur mycket jag än bevisar så duger det inte.
Det känns fel att det bara är jag som ska stå för bevisen, jag är less på det.

Det liksom ringer i mitt huvud, ord, bilder, händelser som fått ta plats och som sårat.
Jag låter dem fortfarande ta plats och kanske är det fel?

Det är alltid så.


"Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig
det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig
jag går bredvid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser
den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut
"
Melissa Horn - 2009Den 1:a av många..

Hej - Inlägg 655.


Idag kom den, den 1:a av många.. Jo, för idag när jag kände i Sagas mun så var det någonting vasst där.
Hennes första tand!
Jag blev överlycklig och började pussa och krama henne, log med hela ansiktet och var som en typisk halvstörd morsa som hurrar över att ens unge precis kastat gegga på en för första gången.. Mammor!
Jag säger då det, snacka om att glädjas över det lilla och det konstiga.
Men härligt är det!

Det är ett härligt liv att vara mamma åt världens finaste skitunge
som precis idag den 3/8-10 har fått sin första lilla tand!

Ett antal timmar.

Hej - Inlägg 654.


Det blev några timmar på stan med syrran, Danne och min kusin Natta.
Vi satt på Coffee House i ett flertal timmar och snackade skit. Jag körde en klassiker och åt en vegetarisk sallad till lunch, och till det drack jag såklart en soft ice drink. Mumsigt värre!
Saga somnade rätt så snabbt och sov sig igenon större delen av fika stunden, hon vaknade först då vi gick till bilen för att fara hem. Fast innan hon somnade hann hon med att mysa med Natta och skrika lite i famnen på moster Therese, hehe. Goungen min!
Hon har ett jädra humör när hon vill, är hon på lite dåligt humör eller är trött får bara jag ta på henne. Andra som försöker slår hon bara bort och så blänger hon argt.
Nog om det nu.

Jag fick ett infall igår.
Så nu har jag klippt mig och färgat håret!
Hur?
Ja, kom och umgås så får ni se.. Eller ja, jag kan komma till er med såklart ;)
Ibland är det skönt med en förändring och jag känner mig nöjd.
Puss!


Alla ser likadana ut.

Hejsan - Inlägg 653.

Här finns inga brustna hjärtan, alla ser likadana ut.

Jag skulle vara någon annan om du fick önska


--


Anledningen till att man är två.

Hejsan - Inlägg 652.Fick en kommentar igår, som jag känner att jag behöver reflektera kring.Sådär, där har vi den och här har vi min reflektion.

Tror att det är meningen "det finns en anledning till att man oftast är två, man ska inte klara av allt själv" som jag stannar upp vid mest och läser, ett flertal gånger innan den ramlar ner.
Jag hade kunnat döda för att få vara två, jag hade under hela graviditeten kunnat göra vad som helst för att slippa känna mig ensam, jag skulle väldigt många dagar sedan Saga föddes önskat att vi var två.
Men det är svårt att hålla ihop ett "två" när bara en är engagerad. Och det är ur min synvinkel.
Ur en annan synvinkel var säkert jag den som inte försökte, och jag vet att det var jag som gjorde det slutgiltiga valet att vara själv. Men om sanningen ska fram så var jag ensam långt innan det valet togs..
Att vara två kring ett barn handlar enligt mig inte bara att hjälpas åt, och att dela ett ansvar. Det handlar också om att dela en kärlek, det handlar om att dela en vänta, en längtan och att se barnet som det lilla mirakel det faktiskt är.

Sedan till ett förtydligande. Saga kan vara utan mig, hon har varit det i korta stunder, och såklart de två gångerna hon var med barnvakt och det har bara gått bra. Så för Sagas skulle tror jag inte att det spelar någon stor roll om jag är en sån mamma som tar hand om mitt barn själv den största tiden. Och såklart, om Saga skulle vara med sin pappa så är hon INTE hos barnvakt, då är hon med sin pappa.Nu sjappar jag vidare, ska iväg om en stund och fika med syrran på stan så ni får ha det gött!

Uppe med tuppen?

Hej - Inlägg 651.


Är jag uppe med tuppen idag?
Nej, faktiskt inte alls, vi klev upp halv elva.. Och det efter en tuff natt, där Saga vaknade runt 3(tror jag) och skulle äta, eller rättare sagt så vill hon nog ha närhet och få snutta lite men ja, i hennes fall eftersom hon inte har napp så blir det ju äta. Tror att hon somnade en timme senare eller så, och jag låg blixtstill i sängen, med bankande hjärta och hoppades att hon inte skulle vakna till. Jisses, vad trött jag var!
Jag bara låg där och hoppades av hela mitt hjärta att hon skulle sova nu.. Och det gjorde hon som tur var.
I ca 15 minuter och sedan vaknade hon, men då ät hon en snabbis och somnade sedan och sov tills 7-8 ungefär.
Då lekte vi lite, och sedan ville hon visst sova lite till och självklart bangade jag inte på det!

Så nu har vi ätit frukost, Saga åt sin vanliga gröt som numera går i varje morgon och jag som för ovanlighetens skull åt frukost tog lite yoghurt. Så nu mår jag illa, vilket jag alltid gör om jag äter frukost, och speciellt om jag äter yoghurt till frukost. Vet inte varför, men så är det. Idag tror jag att vi ska ta och åka en sväng till min älskade kusin Natahalie, vi pratade med henne förut och hon skulle bara vara hemma idag så.
Vi får se, det vore ju roligt att göra någonting.

Nej, nu ska jag vara med Saga men vi höres!

Tänkte..

Hejsan - Inlägg 650.


Tänkte skriva ett inlägg, men jag kommer mig liksom inte för.
Vet inte riktigt varför, fast jag vet ändå varför.
La Saga förut, och fastnade framför tv:n. Det var Sex and The City och jag bara älskar den filmen, och såklart serien, men nu var det filmen som visades på Canal +. Men när jag såg den så blev jag så blödig och kände att det ligger någonting därinne och gnager, det är någonting som jag känner mig ledsen över som inte riktigt har kommit ut. Har ni känt så någon gång?
Jag har mina små aningar om vad det kan vara, det har varit mycket nu. En hel del har liksom hänt, en hel del som jag har valt att inte skriva om i bloggen. Men ja, det är ju inget allvarligt. Bara en massa som liksom ligger därinne och trycker en aning. Det ger sig nog!

Jag ska nog gå och sova nu.. Kanske kanske.
Det vore en rätt så bra idé eftersom jag käner mig trött och lite sjuk.
Har sovit dåligt den senaste tiden, och så sitter jag uppe för sent varje jäkla natt!
Måste lägga ner det.. Fast det blir ju lätt så, eftersom Sagan sover då och jag får lite "Anna-tid".
Anna-tid.. Det skulle jag behöva!
Lite tid då jag inte bara är mamma utan Anna också. Det vore skönt..
Men är man ensam så är man!
Får kanske be en vän att vara barnvakt? Det låter faktiskt som en idé!
Egentligen så känner jag mig så dum när jag skriver sånt här, det känns som om jag inte uppskattar Saga så som jag borde. Det känns som om jag är dum på något sätt!
Fast jag får höra från flera olika håll att man inte behöver känna sig dum, men ändå så gör jag det.
Uscha, bara nu så känner jag mig dum.. Det känns som om jag gnäller!
Men jag menar ju inte att gnälla, och jag älskar verkligen att vara mamma och jag älskar verkligen Saga.
Men som många har påpekat, man får lov att bara vara sig själv med.

Äsch, nu ska jag ge mig med det här.
Vi hörs!
Sitter & sitter.

Hejsan - Inlägg 649.


Sitter och sitter, gör typ ingenting. Har hållt på med en header i photoshop, och blir så trött i ögonen, så jag har tagit en paus. Ska fortsätta så fort min inspiration återkommit :)
Annars så händer det inte mycket idag, vet att Linda ville gå på bio och jag var på igår, men nu idag känner jag mig bara trött och inte så värst sugen så vi får se. Annars så får vi gå en annan dag, det finns ju gott om dagar.
Satt tidigare och funderade över vad som rör sig i huvudet på min fina dotter, hon har hela tiden något fuffens för sig. Som just nu, då sitter hon med en sked i hundarnas vattenskål och rör runt, och i nästa sekund så kryper hon i väg i all hast för att leta efter någonting annat att leka med. Och jag undrar så vad som rör sig därinne?
Vad tänker en liten jej som är full av bus och tokiga upptåg på?
Jag lär ju aldrig få veta, men är glad att hon har roligt iaf!

Jag har just nu faktiskt inte så mycket att skriva om, förhoppningsvis så har jag mera att delge senare så vi höres!

RSS 2.0