Hundhållning på Grönland.



Satt tidigare idag och lät Saga kolla på barnkanalen, där de efter ett tag visade ett litet program om en flicka som åkte till Grönland, och ett tag in i programmet så visade de hundar på Grönland.
Och jag blir förfärad över vad jag ser!

Hundarna sitter kedjade i riktiga, tunga och korta kedjor. De har inte tillgång till vatten eller skydd emot sol eller regn, de flesta av dem är skitiga och blöta i pälsarna, de ligger på stenhällar och de är otroligt frustrerade.
Man får se klipp av hur de matar hundarna, personer står och kastar ut lite fisk och kött till några hundar som snabbt glufsar i sig maten och sedan i all stress attackerar den hund som sitter närmast fast.
Flera hundar åker ihop i allvarliga bråk, och ingen gör något. De berättar samtidigt att de här hundarna härstammar från vargen och kan vara farliga och svårdresserade. Samtidigt som rösten berättar detta filmar det en hund med ett halvt öra.. Rösten berättar sedan att denna hund förlorat halva sitt öra i ett slagsmål.

Man får också se hur en hund får vatten, hunden dricker i ren panik vattnet och man kan tydligt se hur hunden inte fått vatten på ett tag. Och allt detta är bara normalt!

Jag bestämde mig för att forska vidare lite på detta och hittar snabbt denna artikel:
Hundar på Grönland misshandlas - För att de inte ska rymma.

Även Djurens Rätt har uppmärksammat detta, läs mera här!


Hittade även lite bilder, som lite beskriver hur det kan se ut på Grönland.











Kommentarer
Postat av: Amanda

Fy man får ont i hjärtat!

2011-01-17 @ 01:22:09
URL: http://teduatequiero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0