Systemet är inte anpassat till oss..

Hejsan!

När jag fick barn så visst jag att min ersättning skulle vara låg eftersom jag är så ung och eftersom jag inte hunnit jobba så mycket. Vad jag inte visste var hur låg den skulle vara, och hur ptroligt mycket jag skulle få skatta på det jag fick.. Under den korta tiden då jag var med Sagas pappa så fungerade det, eftersom han hade lön. Då kunde vi lägga ihop pengarna och på så sätt få ihop till en ganska hyfsad inkomst. Men som ni alla vet flyttade vi ifrån varandra ganska snart och ajg blev ensamstående med Saga, och genast så såg den ekonmiska situationen annorlunda ut. Att jag till en början inte fick något underhåll heller hjälpte ju inte till direkt.
Systemet för föräldrapenning är inte alls anpassat för oss med lite
arbete bakom oss, eller vi som är unga & ensamma.
Det är anpassat för dem som är i det övre 20 och uppåt, och till de som har turen att få leva tillsammans med dem de skaffar barn med. Det känns lite som om vi ensamstående blir lite straffade..
Och jag ser det såhär: Har vi det inte nog stressigt?
Vi tar för det första hand om ett barn själv, 24 timmar om dygnet och ska dessutom oror oss för vår sjukt dåliga ekonomi. Vi lever under otroligt stressande förhållanden, och för att få det att gå ihop så måste vi antingen bo ihop men någon, vara inneboende eller få socialbidrag. Och hur roligt är det?

Kanske tycker en del av er som läser det här att allt det här skulle man ha tänkt på innan man behöll sitt barn, och självklart så tror jag att de flesta vet att man kommer att få det tufft med pengar.
Men att ersättningen(föräldrapenningen) ska vara så låg för oss som inte hunnit jobba är bara sjukt..
Det är fel, fel, fel!
Antingen så borde man höja FP för alla eller ge bidrag till ensamstående.
Vi kan förstås få bostadsbidrag, men det är i såna fall bara ännu en sak att söka varje månad.
För att föräldrapeningen för en ung mamma som inte hunnit jobba
ska ligga på ca 4000 kr efter skatt är bara sjukt..

Aja, nu har jag gnällt klart på det!
Ska lägga Saga så höres vi!



Veckans Blogg(ar)
Wiilow & EnSara - Klicka för att besöka två grymt bra bloggar!




Kommentarer
Postat av: Malin K

Ja de är helt sjukt vilka ersättninagr m,an får om man inte har jobbat en längre tid elelr har rätt till A-kassa. De förväntar sig att man ska överleva på bidrag som är under existens minimum... De borde inte ens få ha bidrag som resulterar i att man lever under existensminimun!

2010-09-17 @ 20:00:34
Postat av: Anonym

tack så mycket blev jätte nöjd =) Jaha,jag har bott där "uppe" fast i härnösand :) vad gör ni då?

2010-09-17 @ 20:37:44
URL: http://tjugofemtolv.blogg.se/
Postat av: Ilda & Amilia

Ja håller fullständigt med dig! Det var ju med på nyheterna, vi är ju den grupp som har sämst ekonomi i Sverige. Det e ju bara sjukt!!!!

2010-09-17 @ 20:59:05
URL: http://mislimoje.blogg.se/
Postat av: Anonym

japp har ju det,vi flyttade ner till mitt barndoms hus när min mamma gick i bort i cancer när jag va sju så nu bor vi på landet utanför sthlm. Vi myser framför tv:n men min sambo hittar alltid pang pang-döda slåss filmer så ska nog försöka lägga lilleman snart.

2010-09-17 @ 21:27:52
URL: http://tjugofemtolv.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag tycker att man ska få mer pengar överlag för att vara hemma. Även vi som jobbat innan. Att vara hemma är ett "heltidsjobb" och då borde man få "betalt" som ett sådant.

2010-09-18 @ 18:05:20
URL: http://thereserunbom.blogg.se/
Postat av: Linda

Tycker på ett sätt att det är bra med en låg ersättning eftersom det avskräcker många unga att skaffa barn för ärligt talat på spricker runt 90% av de förhållanden som unga har när dom skaffar barn. Och ett barn mår bäst med båda föräldrar nära sig. Ytterst få håller ihop efter barnet är fött. Men sedan finns fler bidrag att söka som bostadsbidrag som kan komplettera det lite så du iaf får cirka 1000 kronor mer i månaden.



Se på oss som är studenter tex, vi får 2200 kronor i bidrag i månaden. Det ska räcka till busskort som går på 1000 spänn i månaden, kurslitteratur som är dyrt som fan och mat också. Vill vi ha mer pengar än så, får vi ansöka om lån (med ett maximum på ca 6000 kr, en normal kallhyra nere i skåne ligger på cirka 4000kr för en etta plus elkostnad, u do the math) för att vi sedan ska måsta betala tillbaka alla pengar när vi börjar jobba och dessutom betala för ex alla som skaffar barn i för tidig ålder. 30% av pengarna går till skatt, pengar som man sliter som ett djur för, som sedan en ung tjej kan få för att hon fått barn utan att tänka sig för innan hon bestämde sig att behålla barnet. Tycker du verkligen det är rätt?



Är inte emot unga mammor på något sätt o det tror jag du vet men redan när du berättade att du var gravid så berättade jag för dig hur tufft det skulle bli eftersom du inte jobbat innan.



Tycker det är bra med låga bidrag eftersom det avskräcker en hel del men tycker det är synd om dom som blir drabbade. Och tycker det är fel att man ska behöva skatta på bidragspengar.

2010-09-18 @ 23:41:27
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0