Svar till Carroh!

Fick en kommentar av Carroh, hon hade ingen bloggadress så jag svarar här!



Först, tack för kommentaren och frågan.
Jo, såhär. Jag är ju väldigt väl medveten om att de flesta produkter är djurtestade eller innehåller animaliskt fett.
Det är väldigt svårt att leva HELT utan animaliska produkter i dagens samhälle, eftersom det mesta antingen är djurtestat eller innehåller animaliska produkter. Om vi kollar på min dotter, så måste ju hon äta medicin och få sina vaccinationer, så är det och jag kommer ha väldigt svårt att kontrollera precis allt innan hon får det. Så än så länge kommer jag inte undan de djurtestade produkterna på den medicinska planet med henne. Själv så har jag inte råkat ut för att jag måste äta medicin sedan jag blev vegetarian och uppmärksammad på de stora djurrättsfrågorna jag brinner för. När den dagen kommer och jag blir sjuk, och måste få medicin så får jag tänka över det då. Vad jag i nuläget gör för att jobba aktivt för att minska djurföröken är för det första att rösta grönt.
Sedan jobbar jag även med att sprida information kring djurtester. Rom byggdes inte på en dag, vet ni!
Angående smink och hygienartiklar så är jag på väg att börja med No-Poo metoden, alltså att man utesluter schampoo och tvål ur sitt liv och istället använder naturliga produkter. Detta är inte bara djurvänligt utan också vänligt emot kropp, och hår. Min dotter använder idag inte schampoo och tvål, utan jag tvättar henne med vatten och ibland med olja. Jag anser att schampoo och tvål för barn är otroligt onödigt och jag lägger inga pengar på det, då Saga blir lika ren med vatten och slipper få röd och irriterad hud.
Smink, ja. Jag har tidigare batra köpt smink, struntat i märket ocg bara köpt. Nu gör jag inte längre så, utan jag tänker efter före. Bodyshop har definitivt bäst sortiment för det!
Hoppas att du fick svar på dina frågor!


Kommentarer
Postat av: Elin =) 18 år och mamma till Molly <3

Svar: Tack så mycket :D



Okej, det låter bra :) Molly har också ett väldans humör:P Hon har varit jätte mammig men nu är det bara pappa som gäller för hennes del :P Får se när hon tänker bli mammig igen ;)

Har du skrivit in henne på dagis än :)?

Kramar<3

2010-09-12 @ 12:22:48
URL: http://elinskogsberg.blogg.se/
Postat av: Annika

Funderar vad man ska använda istället för schampoo och tvål? :P Tror jag läste nånstans att vi började med schampoo bara för typ 40 år sen och egentligen så behöver bara såna som har riktigt smutsiga jobb använda det... (tror det var så iallafall hah)

2010-09-14 @ 10:54:36
URL: http://heartloving.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0