Antar att jag får..

Hej - Inlägg 495.


..förklara mig.

Angående mitt tidigare inlägg.
Fick lite att tänka på genom en kommentar från min underbara vän Linda.

Man ska inte dra alla över en kant och missbrukare är inte oduktiga, det var inte det jag menade.
Jag vet att folk har gått igenom saker, och att de mått fruktansvärt dåligt.
Det har jag full förståelse för. Men endå. Jag har också mått fruktansvärt dåligt men har aldrig gjort det aktiva valet att missbruka. Visst har kanske tanken funnits där, men den har ALDRIG genomförts eftersom jag vet hur det slutar. Jag vet inte, kanske finns det folk som är så skadade att det inte finns något val och bara måste missbruka(?!)..
Har träffat fd missbrukare när jag gick på Hola, och de medgav att de gjort ett val att börja missbruka.
De berättade om sina liv och jag hörde dem aldrig skylla på någon annan än sig själv för att de började missbruka. De var själva ansvariga för sitt val att börja missbruka. Men, de berättade också om att de mått väldigt dåligt och att de gjort det pga olika omständigheter. Och det kan jag förstå. Men steget emellan att må dåligt, bli nedtryckt och att sedan börja missbruka är är faktiskt ett VAL bort, ETT AKTIVT VAL BORT.

Så jag får be om ursäkt för att jag kallade missbrukare för oduktiga, för det var inte det jag menade utan jag menade bara att man själv väljer sina egna vägar, och vi får ibland faktiskt ta lite ansvar.
Det finns missbrukare därute som tar ansvar för sina egna val, och dessa beundrar jag. Men de som skyller ifrån sig och bara fortsätter att snurra runt i ett missbruk och ursäktar det med att det är synd om dem har jag svårt för. Väldigt svårt för.

Antagligen lär jag få reaktioner på detta inlägg med, och har säkert uttryckt mig dumt men jag väljer att publicera endå eftersom jag står för mina åsikter även om de för vissa kanske kan verka hårda. Jag är tyvärr en ganska hård person som inte köper vad som helst.

Om ni har frågor kring det här inlägget så finns jag att nå här, eller på min mail: ksnm_b@hotmail.



Ha det toppen!
//Anna


Kommentarer
Postat av: Reb

Man behöver inte må dåligt heller för att börja, man kan göra det av ren nyfikenhet oxå. det gjorde jag, det var då jag började må dåligt fick ångest över hur jag tänkte osv men endå fortsatte jag. ett år senare mådde jag riktigt dåligt så jag såg till att bli "ovänn" med mina så kallade kompisar å bara tvär slutade, ca 5 dagar efter jag varit ren så fick jag ett återfall men sen ca 2 veckor efter det så mådde jag så jädra bra. känndes som jag aldrig mått bättre faktiskt.

Nu kan jag sitta här å säga att jag ångrar inte ett dugg av de saker jag tog på den tiden, är glad att jag har provat å har fått erfarenhet av det.

pratar gärna uppet å väl om mina erfarenheter.

det är iaf min historia :P



Men vist har du rätt i det du skriver till viss del. ;)

2010-03-13 @ 00:09:02
Postat av: Syrran

WORD! :)

2010-03-13 @ 02:08:28
Postat av: Brim Brian

Sweetie, varför är inte alla lika kloka som du?? Pusspusspuss

2010-03-13 @ 15:35:56
URL: http://blogg.aftonbladet.se/brim
Postat av: Emma

Jag blev väldigt upprörd av att läsa detta samt det senaste inlägget Anna. Har alltid tänkt på dig som en klok tjej, men i det här avseendet verkar jag ha fel. Var du ute efter att uppröra? Congrats, du har lyckats.

2010-03-19 @ 15:14:41
URL: http://metrobloggen.se/rocknrose

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0