Till Saga - Massor med nytt!

Hej igen, min älskade älskade unge!

Nu var det jätte längesedan jag skrev ett brev till dig, och har ju såklart en hel del att berätta.
Du har lärt dig hur mycket som helst sedan sist och du kan tro att jag är en stolt mamma!
Du kan nu, när du snart är 10 månader krypa, stå med stöd, gå längs med möbler, klättra upp i soffan, säga hej, mamma, pappa, vovve, brumbrum och nej. Med andra ord en hel del!
Du har även börjat skaffa dig en riktig vilja, du är väldigt bra på att berätta när du inte är nöjd och ibland då du leker på golvet så kan du bara helt plötsligt skrika rakt ut, högt och tydligt. Sedan blir du snabbt tyyst igen så fort någon tittar på dig. Det du menar med de där skriken är att du vill ha uppmärksamhet :)

Sedan så har du verkligen lärt dig att äta! Du äter och äter och äter.. Du kan trycka i dig upp till två stora matburkar om dagen, en macka till frukost, lite yoghurt och en massa mer! Du älskar mat och äter dte mesta.. Ja, utom gröt och välling. Det gillar du inte så värst. Fast faktiskt, idag så åt du lite fruktgröt. Du åt en halv halv skål och jag blev supernöjd! ör gröt är ju faktiskt den bästa frukosten :)

Sedan så ska vi se om det går att få dig att äta välling också, så kan du sluta att amma när du börjar bli runt året.
För snart är det dags för dig att börja så smått på dagis, du ska skolas in i början på november.
Jag har valt ett dagis de har drama som en del av dagarna, de jobbar med drama för att öka den sociala kompetensen och det tycker jag låter jättebra! Sedan så ligger ditt dagis precis bredvid skogen, och ni kommer att vara en hel del i skogen och få lära er en hel del om natur och djur.
Allt detta tycker mamma är jättebra!

Vi har också fått bygga om din vagn, den är nu en sittvagn!
Jag har tagit bort babyliften, för nu är du ju inte längre än baby, utan en stor tjej!
Du verkar vara väldigt nöjd med det och älskar att sitta och spana ut över världen när vi rullar barnvagn.
Ja, för jag har ju vänt på styret också, så att mamma går bakom och du åker framåt och kan se allt det roliga.
Sedan så måste jag alltid spänna fast dig nu mera eftersom du är en busunge! Helst av allt vill du ju bara leka, krypa och hitta på en massa bus! När vi är inomhus så älskar du att bada dina leksaker i hundarnas vattenskål, det kan du roa dig med hur länge som helst.

Du har också fått två styckna dockor, som du älskar! En mörkhyad docka som heter Matilda och en ljus docka som heter Emily. Du tycker att båda dockorna är superroliga, och Matilda valde du faktiskt själv :)
Mamma tycker att det är bra att ha dockor med olika färg på hyn, eftersom det är så vi människor faktiskt ser ut och jag vill verkligen lära dig att vi alla är lika mycket värda. Mörka, ljusa, tjocka, smala, korta, långa, sjuka, friska, ja alla har vi samma värde! Det tycker jag är väldigt väldigt viktigt att lära sina barn, och jag tänker verkligen lära dig det, och att man helst ska se på världen med et öppet sinne och acceptera människor för det dem är och inte dömma så fort.

Nej, nu är det läggdags för dig så jag måste gå men jag lovar att inte dröja så länge till nästa brev!


Bilder kommer


Älskar dig Saga
//Din mamma

Kommentarer
Postat av: Malin

Googlade efter ultraljudsbilder v 18 och kom hit. Grattis och lycka till! Jag ville tala om att det verkligen gläder mig att se föräldrar som tar sitt ansvar för att ge sina barn goda värderingar och förutsättningarna att bli rika och toleranta människor! Eloge!

Mvh Malin

2011-09-01 @ 09:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0