Steg 1 - Check!

Okej, efter en kommentar jag fick igår så bestämde jag mig för att blogga om en sak jag varit tyst om.
Det är min blogg, mina ord och därför mina regler. Jag skriver om det jag vill och tänker skita i diverse reaktioner och strunt. De idiotiska kommentarerna hamnar i min mentala papperskorg.
Nog om det nu, och vidare till det jag skulle blogga om!
-
Jag har ju alltid varit knepig, ja konstig. Har aldrig riktigt varit som andra och upplever en hel del problematik i det "vanliga" livet. Har svårt att göra saker, få saker gjorda, ta tag i viktiga saker, prata med folk, ringa, gå in i små affärer, skjuter upp saker hela tiden, kan inte bara göra 1 sak i taget utan att bli uttråkad, hatar när det är tyst, och om jag har tråkigt biter jag sönder insidan på munnen.
-
Jag tänker precis.hela.tiden.
Jämt, jämt, jämt. Det är ständigt tankar på gång i mitt huvud.
Är det inte ångesttankar så är det jag själv som pratar i huvudet, berättar historier, spelar upp olika händelser i huvudet, fantiserar ihop saker som skulle kunna hända, berättar saker för folk(och jag svara även åt dem i mitt huvud). Och som nu när jag skriver detta, så gör jag en massa andra saker. Mitt i ord måste jag kolla fb, baka kakor, se på tv, prata med Saga, bita mig i läppen, äta och dricka. Att göra bara en sak finns inte, det går inte.
Jag har också svårt att sova, liggger helt rastlös och kan inte slappna av. Lyssnar på mina egna sjuka tankar och funderar på vad som hände för 3 år sedan eller på vad som skulle kunna hända om jag träffade min kompis Lotta om 2 dagar på stan typ.. Alltså bara massa dravel.
-
Och så det här med skolan.. Det har ju inte varit så bra.
Jag har knappt ens gått i 8-9, spenderade den mesta tiden med att bli utslängd och i korridorerna för att vänta på mina vänner. Jag har haft svårt att bara sitta snällt och lyssna på lektionerna, har ofta snackat, klottrat och svävat iväg i andra tankar. Jag har asdåliga betyg och har varit total oförmögen att lämna in hemuppgifter i tid.
I skolan höll jag mig flytande tack vare två fina vänner, som gick i samma skola.
-
Jag vet inte mer vad jag ska dra för exempel, jag kan fortsätta hela kvällen med att berätta om saker som jag inte KAN göra, saker som tar 2 veckor att göra och planer jag har som det bara blir skit av. Och detta är inget jag vill, jag vill inte var aen sån som inte kan, jag vill inte skjuta upp saker eller skita i saker men jag gör det ändå.  Och det suger. Så nu är alltså nästa steg..
-
..att skaffa hjälp! Jag misstänker att jag har ADHD/ADD.
Och genast börjar ni tänka, neeeej! Eller möjligtvis att jag bara skyller ifrån mig och är lat. För den har jag ju hört. Jag är lat, klumpig, bekväm och vill inte göra saker. Jag vet att det pratas om mig, att jag är lat och "varför gör hon det inte?", "vad sitter det i?" och hur otroligt bekväm jag är.
Och ja, de flesta tänker kanske att de som har adhd/add inte är som jag är, men big suprise..
Det är de visst det..
Allt som jag beskriver här ovan passar in på det personer med utredd adhd har och känner.
Jag tror att folk generellt har fördomar om adhd/add. Att det är aggresiva personer som får utbrott hela tiden och inte kan sitta still. Men verkligheten är inte sådan. Jag är inte sådan.
Men visst, jag kan bli arg jävligt snabbt, har bitit sönder tänder i ilska, kastat mat på mina ex för skitsaker, gråter och skriker för ingenting, blir lätt svartsjuk och kan ofta känna hur det ublar av ilska inom mig.
Det är liksom från glad till arg på 2 sekunder. Och ja, allt det andra jag nämnde.
Min hyperaktivitet sitter inte i att jag springerrunt, runt utan i att jag har 100 saker på gång samtidigt, samt att det aldrig är tyst i mitt huvud och att jag inte kan göra en sak i taget utan måste göra flera.
-
Jaja.. Det jag skulle säga var att jag var hos läkaren idag, det första steget mot en utredning.
Hon skulle skicka en remiss och psyk skulle höra av sig inom 3 veckor.
Jag fick göra lite blodprov, för att utesluta fel på sköldkörteln och så..
Så nu är det ar att vänta.. Besöket hos läkaren var en pärs, jag hatar sånt där men det gick bra.
Jag glömde visserligen bort att säga hälften och rablade bara en massa strunt men ja, jag tror budskapet gick fram. Jag kommer att blogga om detta, så att ni får veta vad som händer.
-

Kommentarer
Postat av: Sandra (mamma till Jack & Juni)

Härligt Anna att du vågade ta steget!! Starkt av dig!

2012-01-09 @ 20:00:10
Postat av: Therese

Starkt av dig att ta tag i saken! Håller tummen för dig :)

2012-01-10 @ 15:49:56
URL: http://tbergqvist.blogg.se/
Postat av: valeria- Mamma till Williot

Gud vad du är stark anna, att ta tag i en sådan sak!!

KRAM

2012-01-10 @ 17:29:47
URL: http://valeriawikner.blogg.se/
Postat av: Linda

Skönt att du tagit tag i det. Hoppas det går snabbt och att inte vården är allmänt seg som vanligt. Personligen tror jag att alla har en liten släng av ADHD..



Meeeen 2 vänner? Nu känner jag mig dissad! Haha!

2012-01-10 @ 18:46:59
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Elin =) 19 år och mamma till Molly<3

Det kommer nog gå jätte bra, skönt att du har kommit en bit på vägen :)

Jag är också extremt seg i att ta tag i saker och ting, känner igen mig lite i det du skriver faktiskt.

Kramar <3

2012-01-10 @ 19:44:53
URL: http://elinskogsberg.blogg.se/
Postat av: Elin =) 19 år och mamma till Molly<3

SV: Tack för tipset :D Det ska jag köpa imorgon direkt och testa om det blir bättre :)

Kram <3

2012-01-10 @ 21:35:15
URL: http://elinskogsberg.blogg.se/
Postat av: swea

Det här kommer bli så bra ska du se :)



kramar från systeryster

2012-01-11 @ 02:43:16
URL: http://sweabyswe.blogg.se/
Postat av: Linda

Höhöhöhö trodde du menade Sophia och Alex ;) Höhö jag bara "buuuäääääähhh jag trodde vi hade nå speciellt ihop, du o jaaaag". HAHAHA minns du när vi skolkade från skolan och mamma kom till stallet och skrek i stallgången. O M G. HAHAHAA

2012-01-11 @ 19:47:43
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Jasmin - mamma till Angelina

Skönt att du kom iväg till läkaren! Hoppas de tar dig på allvar nu och utreder dig ordentligt så du får svar. Kram på dig!

2012-01-14 @ 03:15:25
URL: http://jassisa.blogg.se/
Postat av: Jesper

Vet precis vad du menar!!! som när jag berättar för vissa att jag väntar på sista utredningen för adhd nä jag är jue inte sådan. nä jag råkar vara inteligent och kunnat kämpa mig igenom och i vissa fall även utnytja hur jag fungerar. men det gör det fan inte lättare för det. Kämpa på. Kram

2012-01-16 @ 21:31:54
Postat av: Puppan

<3!

2012-01-18 @ 22:21:03
URL: http://jarnvidr.blogg.se/
Postat av: Tanya

shit vad jag känner igen mej i det du skrev, heeelt sjukt, och jag har adhd... Du måste nog ha det, det låter verkligen så iallafall. Speciellt de där me ångesten, att du tänker HELA tiden, fantiserar om saker, att du gör hundra saker samtidigt.... Shit. hoppas du får hjälp! Men en sak bara, ta aldrig nån medicin oavsett om dom erbjuder dej, man mår inte bra av de. Även om dom säger att "de e från person till person" så ere skitsnack. Du gör som du vill men ville bara säga så du vet. Lycka till!! :)

2012-01-27 @ 21:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0