Nej men dåså!

Då har vi frisknat till, både stora och små så imorgon blir det gymmet igen! Ska bli riktigt härligt att komma igång igen efter 8 dagars vila! Känns som om vi inte tränat på evigheter.. Och jo, 8 dagar är en mindre evighet ;)

Ska sova nu, är dötrött efter kvällens storhandling. Älskar att ha kylen/frysen/skafferiet fullt med mat men att storhandla tar på krafterna. Idag var det dock rätt så lugnt, vi hade bara Freja med oss och slapp på så vis en hel del bråk med trött och sura barn. Vi tajmade in det bra, så att säga. Nej, som sagt - SOVA!

Trögt och segt..

Sjukdomar härjar hos oss, min träningskompis-(och bästa vän) har varit sjuk och nu är det min tur att vara krasslig.
Hoppas att det går över snabbt!
 
Jag vill TRÄNA! Och vara pigg och glad. 
Nu är jag mest bara trött och deppig och det klär inte mig, haha. 
 
Nu ska jag snart lägg mina underbara barn och sedan mysa ner mig i sängen med varm choklad och Grey's Anatomy. Ville bara klicka mi in och berätta att vi lever.

Provocerande.

Finner denna reklamfilm för Basiron så otroligt provocerande.
Blir lika arg varje gång jag ser den och kan inte släppa det, hur tänkte de som gjorde denna film?
 
  
 
Här har vi två ungdomar, de verkar kära och sitter blyga på en bänk efter studentfesten.
Ett litet tag in i filmen så kysser de varandra och en röst säger "Acne får aldrig stoppa dig, finnar går inte at tvätta bort, därför finns basiron ba bla bla...".. Vad säger detta er?
 
Mig säger det - Du med acne, fetglöm att du kommer att få kyssas. Finnar är äckligt och fult(i förlängningen DU är äcklig och ful) och ditt enda val är att få bort dem, för annars duger du inte.
 
Jag kanske läser in för mycket i sånt här, det gör jag ofta med saker som handlar om utseende osv, men jisses vad jag hatar denna reklam och jag blir lika provocerad varje gång jag ser den. Avskyr den och kommer ALDRIG att köpa Basiron.

Nej, men hej!

Svänger in på bloggen från datorn för en gångs skull, checkade statistiken och blev rätt häpen.
Jag har haft betydligt fler besökare nu än vad jag väntade mig, enda sedan mn "comeback" har det trillat in rätt så mycket läsare, det är mycket roligt!
Hej till alla som hängt med länge, och hej till alla nya!
 
Igår tränade vi, körde ett kortare pass då tiden inte räckte till och jag körde ett riktigt hårt benpass.
Dödade benen med lite benpress, sumosqauts och vanliga squats med vikter.
Var helt skakis i benen då jag var klar, kändes riktigt bra. Vi hoppade konditionen igår, det kändes som om det var ok att bara köra styrka en dag. Funderar på att köra extra mycket kondition imorgon. Kanske rent av ett renodlad konditionspass? Den som lever får se.
 
Idag blir det en vända på stan, har två wrapps att uttnyttja, en på lindex och en på indiska!
50 kr på båda, så hittar jag något billigt på rea kan det blir riktigt billigt och bra!
 

Härliga söndag!

Har fått sovmorgon, kaffe serverat och ligger just nu i sängen med Freja och myser. Kan det bli bättre?
Jo, om Saga var hemma med. Jag saknar mitt stora busfrö, men ändå - vi har det mysigt och sovmorgonen var otroligt uppskattad!
Den behövdes!

Igår kväll blev jag bjuden på finmiddag av min älskade sambo. Det var väldigt väldigt uppskattat och gott! Sen for han även till två affärer för att hitta osthjärtan åt mig :) Jag har varit sugen på såna enda sedan Lotta var här. De är SÅ goda!

Så det var lyx igår, fin middag, snacks och mello. En perfekt lördag och idag kör vi slappardag. Imorgon väntar gymmet och jag planerar att köra så att det ryker! Längtar!


Bakade den där kakan..

Japp. Slängde ihop en kaka, sockerkaka med chokladglasyr.
Åt en halv bit och vill verkligen inte ha mer!

Får se om resten av familjen vill ha, och sen blir det frysen till framtida fikastunder. De är ju rätt få just nu och den lär hänga kvar ett tag den där kakan... ;)


Lördag.

Sitter just nu i soffan med Freja i famnen och ser på Familjen Annorlunda, Saga är hos deras pappa och min älskade sambo är ute och får runt med sin son.

Vi tog oss iväg till gymmet idag, körde 15 min uppvärmning på cykeln, 60 minuter styrka(lår, armar) och sedan 20 min fullt ös på löpbandet, körde rejäla intervaller och var mer död än levande då jag klev av. Blev rätt tufft idag och jag känner mig nöjd!
Vila imorgon och sen kör vi på måndag igen. Känns som om vi kommit igång nu! Känns så skönt!

Är rejält trött nu, sitter och bara tar det lugnt och planerar att göra det idag. Tänkte baka lite, unna oss lite gott till mello ikväll. Det är jag lätt värd efter att ha tränat rejält och varit noga med kosten.

Jag kör inte med några förbud, ingen bantning och ingen hets.
Jag bara tränar hårt, passar på kosten och äter inte gotta flera dagar i veckan. Men! Jag får äta vad jag vill, när jag vill men väljer ofta att inte göra det :)

Check på 2 timmar gym!

Det är fortfarande lika roligt!

Körde 30 min kondition idag, 10 min uppvärmning och avslutade med 20 min rejält på löpbandet. Eftersom jag körde kortare så körde jag hårdare.
Fullt ös!

Körde styrka där mellan, mest ben men lite axlar och armar med. Vi laddar om nu för ett pass på söndag med. Jag är sugen på att köra både lördag och söndag, men vi får se.

Måndag/tisdag är vila(från gym iaf) och torsdag är vila. Därför vill jag gärna träna två helgdagar.

Är så sjukt taggad och även om jag känner mig trött innan så piggnar jag till när vi väl kör!

Har tagit lite bilder, så att jag kan köra före och efter-bilder. Och att se att det blir skillnad. Bjuder på lite bilder då jag kommit en bit på vägen ;)

Feeeeel!

Haha, japp det blev fel här nedan!

Den 12/2 blev jag moster, inte den 12/3 ;) Tack Dessan!

Något av det största!


Jo, den 12/3-13 var en lite magisk dag! Då fick jag lov att bli moster till en liten tös, lilla Elinne!

Jag är ju en sån där känslosam person, jag blev så himla glad då min syster berättade att hon var gravid, jag fick blinka bort tårarna och samla mig. Men som jag väntat på den dagen och nu är hon alltså här! Och ni kan inte tro vad hon är fin, en liten guldklimp :)

Längtar tills jag får träffa henne. De bor ju i Spanien så vi har ju lite avstånd så att säga..

Förskola och gymmet nästa!

Sitter och dricker mitt morgonkaffe med sällskap av vår lille(stora!) Albus. Barnen är påklädda och klara och nu väntar vi på skjuts, mina små hjärtan ska till sin förskola och jag ska till gymmet.
Är lite seg idag, har lite träningsvärk och är allmänt seg i kroppen. Latheten ligger och lurar känner jag, det är en jäkla tur att jag inte tränar själv när jag känner mig såhär lat och bekväm, för hade jag gjort det så hade jag nog stannat hemma idag ;)

Men nej! Jag SKA träna och jag vet att jag kommer att älska det bara jag tar mig iväg. Så pepp pepp nu!

Kör igång lite spotify och vrålar på med musik, operation vakna och bli peppad är inledd!

Vi hörs sedan!

Vi kör..

..en lat hemmadag idag.
Har inte gjort många knop idag och det är skönt på ett vis men lite, hm, långtråkigt och segt på ett vis.
Jag är trött idag, har varit trött i några dagar nu, har sovit lite dåligt och antar att det är därför.

Annars mår jag väldigt bra, känner att det ger en hel del att träna. Jag är piggare i kroppen, mår bättre och känner mig gladare och lättare.
Imorgon blir det gymmet igen och vi siktar på att köra fullt ös ännu en gång.

Just nu har jag just rastat hundarna, ska slå på en film åt barnen och sedan börja fixa inför middagen.
Väldigt mycket i tid men jag har tråkigt, så vad göra? ;)

Vi hörs.

Fullt ös!

Yes, check på full ös idag!

Tränade(förhoppningsvis) arslet av mig idag. Blev så sjukt trött och var alldeles skakis efter att vi gick därifrån. 40 min kondition och 65 min styrka, fokuserade mest på armar idag och körde bara lite ben emot slutet. Nästan gång, på fredag blir det en rejäl genomkörare på benen.
Är sjukt nöjd och taggad inför nästa pass! Woooop wooooop, nu kööööör vi!!

Från någon som har förstått.

Soppan gav en kommentar inatt som jag blev ordentligt glad för. En kommentar från någon som förstår och har alldeles rätt tänk.
Tog mig friheten att printscreena den och tänkte dela den med er :)



Vet inte om ni kan läsa den men för att summera allt så kan man säga såhär -

Ge ditt/dina barn 100 möjligheter istället för 2! Det är genustänk då det är som bäst!

Jag bryr mig för att..

...det spelar roll!
Genus är viktigt, hur vi ser på steriotyper är viktigt, hur män kontra kvinnor blir bemötta är viktigt.

Och har vi verkligen "turnat out fine"?
Inte enligt mig, inte så länge vi lever i ett samhälle där vi inte vågar ta plats, där vi döms utifrån vårat utseende och vår vikt. Inte där kvinnor lever kvar i våldsamma förhållanden för att "han är ju snäll egentligen" och där vi hela tiden tror oss kunna förändra de män som sårar oss och trycker ner oss.

Därför orkar jag bry mig.


Jag.blir.så.arg!

Saga bad om att få se Scooby Doo, och för femtielfte gången så slås jag av hur förbannat könssteriotypiskt och nedvärderande det är.

Det finns två kvinnliga karaktärer, en som ska föreställa snygg, smal, välklädd och världsvan. Den andra ska föreställa smart, oattraktiv, mullig, kort och ovan vid männens beundran.

Bara där är det otroligt fel.
Den "snygga" karaktären älskar kläder och är en aning dum. Hennes utseende är allt och männen svärmar kring henne, säger en man något uppmuntrande så tar hon åt sig direkt och om det inte var menat till henne så blir hon besviken.

Den andra kvinnan är smart, duktig på teknik, matte och kan tänka ut det häftigaste planerna. Men hon är också blyg inför män, vill inte visa sin kropp och ses som mullig och oattraktiv.

Detta är två hemska hemska steriotyper. Jag kräks lite av att se det och är inte ett dugg chockad över att våra barn växer upp med konstiga tankar och värderingar.
Och jag undrar, vill vi verkligen förmedla detta budskapet till våra barn?

Det här är inte den enda barnfilmen med hemska karaktärer eller värderingar. Det finns massor av dem.

Skönheten och odjuret är en utav de värsta, Mulan är också riktigt illa.
I dessa två framställs kvinnor på ett oerhört skrämmande sätt och jag blir lika arg och besviken varje gång jag tänker på det.

Skönheten - Belle, tvingas leva med en "man" som psykiskt misshandlar henne och hela filmen går ut på att hon försöker förändra honom och att hon får höra att "han inte menar det"..
Mulan, hon måste veta sin plats och se ut på ett speciellt sätt för att duga. För att hon ska göra familjen glad så måste hon få en man.
För att bli accepterad så låtsas hon vara en man och deltar i krig. Då de kommer på att hon är kvinna så duger hon inte längre och ska egentligen avrättas.

Toppenbra barnfilmer med en bra budskap... Or not.

Nä, jag börjar bli hyfsat less på steriotyper och vårat jäkla sneda samhälle där vi fortfarande gör skillnad på våra barn utifrån vilket kön de har och bara ger dem två möjligheter istället för 100.


Wooop wooooop!

Längtar efter gymmet!
Önskar verkligen att vi kunde träna oftare, att det var lättare med kidsen.
Vi har precis kommit igång med gymmandet, men jag älskar det. Det är skönt att köra ett rejält pass, att gå därifrån och vara rejält trött och seg i kroppen. Det är grejer det!

Men jag laddar, imorgon så kööööör vi igen ;)

Har släppt lite på stressen att gå ner i vikt, har insett att det är viktigare för mig att slimma till kroppen. Bli mer vältränad och orka mer.
Jag vill få bort mina fläskben och armar! Och i och med det kommer ju även vikten! Så fokus nu, träna och äta bra(inte lite!!) och försöka att undvika onyttigheter - inte förbjuda men välja hur ofta jag tycker att det är värt att käka det och sedan förhoppningsvis välja bort det.

Lokala badstranden 2013, eller vad sa vi? ;)

Som att..

...få en smäll i huvudet!
Jisses vad trött jag blev nu.

Jag var på gång, städade och stod i och tänkte just diska och laga middag men jag fick sätta mig ner en stund. Laddar för att ta nya tag!

Jag längtar trots min trötthet efter gymmet. Skulle så gärna dra iväg och köra ett pass men tyvärr så blir det svårt idag. Jag får snällt vänta tills på onsdag då jag och Sophia ska träna. Fasiken att inte vårat gym erbjuder barnpassning!

Nog nu. Jag ska rycka upp mig och göra middag snart, och sen rasta vovvarna :)


Ha det bra, vi hörs!

Kikar in.

Jag vill få till någon form av "tema" här. Jag brinner för ett flertal ämnen och vill så gärna få dela med mig, skapa åsikter och få de som läser att stanna upp och haja till.

Steg ett är ju att byta design och Dessan erbjöd sig att ordna en. Så nu måste jag prata med henne igen och få iväg bilder. Massor med "måsten".

Jag har iaf bestämt mig för att inte stänga ner bloggen. Får helt enkelt dra upp tempot här och börja skriva mer.

Ett inlägg i månaden, dags att se sig besegrad?

Som ni märker så dyker det inte upp några inlägg här. Att bara blogga i mobilen passar inte riktigt mig, det blir liksom ingen stil på inläggen.

Så för nu avvaktar jag.
Vi kommer snart att ha fast internet här hemma och då kanske lusten att hålla igång min blogg kommer tillbaka. Vi får helt enkelt vänta och se. Hoppas att ni hänger med tills dess!


RSS 2.0