Över ett år senare.

HEJ.
 
 
 
Det är knappt så att jag minns hur en gör detta, det var så länge sedan. Har inte haft lust alls till detta, har någonstans fått för mig att jag borde skriva om sånt som spelar roll, att hela bloggen måste präglas av det och det tog allt det roliga ur det.
Kikar tillbaka, på när bloggen startade och ser vad jag skrivit. Hur rörigt det var, vart jag befann mig i livet, hur jag mådde och vad jag gjorde. Det faschinerar mig att jag kan vara så olik den personen som skrev då men samtidigt så lik. Jag har sansat mig sedan dess, mina tankar är lugnare, min närvaro är lugnare och jag har ansvar idag. Jag tar ansvar idag. Jag mår bättre, mycket bättre och kan för det mesta andas helt fritt.
Jag har dock samma känslor, känner på samma sätt och kan till och med känna igen hur det kändes, djupt därinne då jag läser mina egna ord. Jag har samma sätt, på vissa vis och kan beskriva mig själv, det jag ibland känner innuti med samma ord, på samma sätt. Jag är mig lik men ändå så olik.
 
Jag tänkte i alla fall försöka göra detta igen. Se vad som kommer ut av det, berätta om mig, mitt liv, mina åsikter och mina känslor. Åsikter och känslor har jag gott om, och bara det bör fylla en del blanka sidor.
 
På återseende!
 
 Han är här nu.

Han är här nu, min lilla kille - Thor. 
Den 14/12 kl 01:29, fick jag lov att bli mamma ännu en gång. 
En välskapt kille, 10 fingrar, 10 tår. 4128 gram och 53 cm kärlek!
 
Förlossningen gick bara bra, tog 2 1/2 timme från spontan vattenavgång. 
I 1 1/2 timme hann vi varapå förlossningen innan Thor äntrade världen.
 
Här är han, ca 2 veckor ung.
 
 
 
Förlossningsberättelse är på väg :)Vecka 32 :)

Det går långsamt framåt det här, vi är snart klara med vecka 32, är på 31+6 idag så imorgon tuffar vi in i vecka 33. Börjar faktiskt kännas nära nu!
Och som jag längtar! Vad är det för en filur därinne?
 
Är det en flicka eller pojke, är hen mörk eller ljus? Hur stor kommer hen vara?
Det är sånt jag är nyfiken på!
 
Jag struntar ju egentligen om det är en pojke eller flicka, enda anledningen till att jag är så nyfiken på det är ju att det avgör vad hen ska heta. Vi har ett flicknamn klart!
Pojknamn, ja det är svårare. Jag har lite förslag men de flesta har blivit nedslagna av en kräsen blivande pappa!
 
Men det ger sig nog, ungen lär ju inte bli namnlös iaf :)
 
Vi har bokat en vagn, en Emmalljunga Super Viking. Än så länge i singelvariant, så får vi känna av m den behöver göras till en syskonvariant men eftersom Freja hatar att åka vagn känns det inte troligt. Vi enades alltså om en Super Viking, med vitt chassi och svart sittdel med en snygg vit leatherettesufflett till. Sen valde vi att ta en City korg supreme liggkorg till i färgen nougat leatherette! Kommer bli så himla snyggt!
 
Sen har vi det mesta klart, det enda som ska inhandlas är ett skötbord, skötbädd, lite blöjor, ett babynest och lite saker till mig. Sen är vi klara och beredda!
 
 
På hälsofronten ser det likadant ut, jämna plågor. Blir dessutom sjuk hela tiden nu och det tär på... Men snart är det klart! Snart snart är vår miniknodd här :)
 
Och så lite bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Så dumt.

Jag bloggar typ aldrig nu, hinner inte.Men jag får dåligt samvete att jag inte dokumenterar denna graviditet bättre..
Tänkte bara lite snabbt dra igenom hur det går :)
 
Är i vecka 31 just nu, 30+2 idag. Har ont överallt, och är skitless!
Denna graviditet är tung och jobbig, värre än de två förra men tja, det är väl inte så konstigt egentligen.
Revbenen har gjort ont i säkert 6 veckor nu och det blir bara värre, och ingen hjälp finns att få heller. Det är bara att härda ut. Sen ha jag ryggvärk, för typ första gången som gravid! Blir värre om jag ligger ner, och jag har svårt att kliva upp. Svårt att sova, sitta, gå och stå, haha! 
Illamåendet är tillbaka, kom för ca 3 veckor sedan nu. Bara att härda ut det med.
 
Är större nu än jag var vid förlossningen med båda de andra två, käner mig enorm men har samma sf-mått som med Freja och har bara gått upp ca 8 kg än så länge. Och ja, lite bilder nu då!
 
SF-kurva med bebishen!
 
Vecka 24 :)
 
 
Vecka 26 :)
 
 
 
Vecka 28 och här är magen större än med båda de andra barnen, strax innan de föddes ;)
 
 
 
 
Ska försöka gå in och skriva om lite oftare nu för tiden, bör ju kunna orka med ett inlägg i veckan iaf ;)
 
 
 
 
 
 Vecka 20 med pyret!

Ja, vi tuffar på in i vecka 20, har 19+4 idag.
Tycker att det går väldigt fort men samtidigt långsamt.
Jättekonstig känsla!
Jag mår fortsatt helt okej! Kan äta, kan sova, mår bara illa lite då och då och det beror ofta på halsbränna och sura uppstötningar. Jag har dock en hel del magknip, vet inte om det beror på Nifrexen eller om det bara är så denna gång, det är jobbigt vissa dagar men jag står ut.
Denna grav just nu iaf är så mycket bättre än den med Freja och jag är helt lycklig över det!
Min största skräck med att bli gravid igen var att få det likandant som med henne eller till och med ännu värre, det hade varit hemskt. Nu är jag j inte långt gången så det kan ju fortfarande komma, men jag vill gärna passerar +22 veckor denna gång så slipper jag vara lika orolig att vården bara ska se det som att kroppen vill få till ett missfall genom sammandragningar. Jag vill gärna bli tagen på allvarom det blir något och inte avfärdad som sist..
 
Men i alla fall! Jag mår bra, speciellt om jag jämnför med vilket helvete jag haft med denna graviditet tidigare.
Då var det inte nådigt, och jag hoppas att illamåendet och avsmaken för all mat håller sig borta nu!
 
De saker jag känner av nu är magknip, halsbränna, lite illamående, ryggont och svag foglossning ibland.
Annars rullar det på fint!
 
Nu kan man även känna sparkar utanpå! Sambons hand fck sig en rejäl omgång för någon dag sedan och det är första gången bebisen sparkat så hårt. Det kändes riktigt rejält. Jag tror någon vile visa pappa att hen levde!
 
Avslutar med lite bilder!
 
 
 Kalasat X2!

Ja, idag har Freja blivit firad för andra gången sedan hon fyllde år.
Först var det våran tur, under vår semester nere i Skåne. Då bakade vi tårta, åt bullar/kakor och öppnade lite paket. Min sambos barn var med och firade, stora Thea och lilla Theomin, Freja tyckte att det var superskoj och uppskattade firandet!
 
Och idag kom hennes farmor, pappa och hans sambo för att fira. Frejsan fick en drös med paket, bla en cykel! Den älskar hon redan, trots att hon ännu inte förstått hur man trampar för att komma framåt, men hon är lika nöjd att bara sitta och brumma på sadeln. Jag har tagit lite bilder på henne, både från dagens firande och firandet vi hade den 27:e juni då hon fyllde år. Tänkte bjuda på några stycken!
 
 
 Inför att flytta.

Ja, jisses. Vi har börjat packa och röja inför flytten den 1/8. Det är.. Jobbigt?
Nej, men jisses vad det finns grejer här, och skräp. Struntsaker som bara ska kastas all världens väg!
Jag har packat tre lådor än så länge, varav 1 1/2 innehåller skor.. Rensade lite bland dem. Ett par utav mina rök, och 3 udda skor av barnens. Erkänner motvilligt att jag borde slängt fler, men jag älskar mina skor!
 
Kläder har jag dock kastat, de kläder jag inte gillar(och ej tror andra vill ha) i strl 34/36 har åkt. Det är ingen vits att sitta med dem i kartonger. Jag har lagt ner allt vad vikthets heter och är fullkomligt nöjd med min nuvarande storlek. Hvudsaken är ju att jag är frisk, pigg och glad!
De kläder jag gillade i de strl ska jag ge bort i diverse grupper på fb, känns ypperligt att ge dem till de som vill ha dem istället för att slänga sånt som är helt och fint.
 
Ja, så är det. Nu har jag packat och packat, städat och städat.
Sjka dra av i köket nu och ställa mig och baka inför Frejas minikalas imorgon. Hennes farmor, pappa och hans sambo kommer hit och firar henne så jag ska baka tårta :)En aning skillnad.

Det är nog så att jag blir större för varje barn, det syns ganska väl då man gör en sån här finurlig bild!
 
 
 
Vi får se hur det slutar, kanskeblir jag som haft minimage 2 gånger nu en sån där som får rätt så stor mage?
Känner mig som en mindre valross iaf!
 Vecka 4-19 med lillpyret!

Har ju varit gravid i ett rejält antal veckor nu med bebis Hen i magen.
Men blogglusten hr absolut inte funnits och jag kan inte påstå att den finns nu heller, MEN jag vill dokumentera även denna graviditet på bloggen så då tar jag och rotar reda på lusten och orken.
 
Jag plussade 4 dagar innan beräknad mens. Jag var toksäker på att mensen var på väg då jag blött dagen innan, och jag ofta gjort det med spiralen i under mer än 1 år. Spiralen tog jag ur i januari, och därefter planerade vi att köra på tills det tog sig. En månad fick jag våndas rejält, mensen var 11 dagar sen och jag höll på att bli knäckt. Gjorde tusen gravtester men alla var ju negativa, och jag blev så stressad.
Det var en rejäl lättnad då mensen kom faktiskt!
 
Månaden efter kom alltså plusset, 4 dagar innan mensen skulle ha dykt upp. Jag blev så chockad, för jag tog enbart testet för att kunna förbereda mig på att vi skulle få fortsätta försöka en månad till men så var det positivt!
Gick ut till Jesper som stod i köket, skakade som ett asplöv och sa "vi kommer få en bebis i tidig julklapp" :)
Vi var båda jätteglada, och speciellt som det var planerat!
 
 
De första 1-2 veckorna mådde jag helt okej. Sen kom tröttheten, illamåendet och avsmaken för mat.
Med flickorna har jag mått illa, och varit trött men kunnat äta det mesta och ätit ganska rejält. Jag har, med båda barnen gått upp i vikt tills inskrivningen i vecka 10-12. Denna gång har jag tyckt att det mesta var äckligt, jag har haft jättesvårt att äta och äter än väldigt lite även om jag får i mig mer saker nu än för 1 vecka sedan.
På inskrvningen hade jag gått ner 5 kg från innan plusset och startade därför på samma inskrivningsvikt som med Saga.
2 dagar innan inskrivningen var vi på ett besök på akuten. Jag hade magsmärtor och sammandragingar, då i vecka 13+, jag ringde 1177 och de rådde mig att åka in. Allt såg bra ut med lillknoddas och livmoder, tappen och så. Smärtan kunde de inte riktigt förklara, men en chansning var att den berodde på ett magvirus.
Kan stämma då mina SD har försvunnit och ej kommit åter. Ont har jag dock av och till, men jag hissar att det beror på att denna bebis ligger längre ner än vad Saga och Freja gjorde. Även BM som gjorde RUL gissade att det kunde vara så, och förklarade att alla graviditeter känns olika, speciellt efter flera barn på raken :)
Jag är iaf ite orolig över smärtan längre, så länge SD håller ig borta så!
 
Jag hade dock tecken på svält i urinen och efter ett tag mådde jag riktigt dåligt, kunde inte äta alls och under 2 dagar tog jag mig knappt ur sängen. Kräktes om jag tvingade i mig mat och kände mig allmänt bedrövlig!
Det har kommit och gått men blev bättre efter att jag började med järntabletter!
Idag, på vecka 18+6 mår jag helt okej, oftast! Illamåendet är bättre och tröttheten är bättre ibland, jag har inte så lätt att äta ännu men får iaf i mig frukost/lunch/middag varje dag. Vet inte alls hur vikten ser ut!
 
Sedan vecka 17+2 ungefär har jag känt rörelser, så i ca 1 1/2 vecka har jag känt riktiga sparkar i magen :)
Betydligt senare än med Freja men tidigare än med Saga. Känner hen främst då jag sitter ner, och ännu syns inte utanpå ännu - tror jag. Jag har moderkakan i framvägg precis som med Saga!
 
Vi gjorde RUL i tisdags(16/) och blev flyttade 1 dag. Från 13 december till 12 december, så i mitten på december beräknas lillknoddas anlända! Jag hoppas på i slitet på november eller början på december, men bebisen avgör det själv!
 
Tänkte försöka följa vecka för vecka, precis som jag gjort med de andra 2 barnen.
 
Vecka 10 :)
 
 
 
Vecka 16 :)
 
 
 
Vecka 19 :)
 
 
 
Bebisen i vecka 13+(antagligen vecka 13+1)
 
 Bebis Hen!

Här är första bilden på lilla bebisen Hen som gömmer sig i magen!
Beräknas kika ut i december, så än har vi långt att vänta.
 Öppet brev till Lindex.

Hej.
 
För en tid sedan hittade jag ett inlägg på eran Facebooksida, skrivet av en mamma vars dotter provat kläder hos er och inte kunde ha dem. Barnet i fråga var normalviktig och hade en normal längd för åldern, och i just denna butik i Borlänge fanns bara era jeansshorts i modellen "Slim". Byxorna passade antingen inte i midjan eller blev för stora nedtill. Denna dag med shopping slutade med att flickan grät i eran provhytt.
 
Så nu undrar jag, varför är era sk flickkläder MINDRE än era sk pojkkläder?
Jag har vänt mig till er på eran Facebooksida och fick där inget konkret svar, utan ni upprepade gång på gång att ni skulle hänvisa mina "önskemål" till er inköps- och designavdelning för barnkläder.
Till saken hör ju att jag absolut inte lämnade en åsikt, för det är inte en åsikt att era flickkläder är mindre än era pojkkläder - det är ett faktum och jag har ännu inte fått en konkret svar.
 
Efter att ett flertal personer ställt samma fråga, gång på gång så svarade ni igen och ännu en gång tycker jag att erat svar är otillräckligt. Ni svarade såhär, jag citerar -
 
"Det är väldigt tråkigt att S dotter blev ledsen när hon provade kläder hos oss.
Så önskar vi absolut inte att det ska vara.

Som vi har skrivit tidigare försöker vi att ha ett brett sortiment och erbjuda olika typer av jeans.
Vi har många olika modeller med olika passformer t.ex lite smalare (slim) och vidare (loose) och andra modeller. Se gärna vårt sortiment på byxor och jeans:http://www.lindex.com/se/barn/flick-128-170-cl/byxor-jeans/ Det kan vara så att butikerna inte alltid har hela sortimentet inne.

Alla våra kläder provas av barn för att passformen ska vara bra.
Vi använder oss av en kroppmåttslista från TEFO – Svenska Textilforsknings Institutet som är den mest vanliga i branschen. Enligt den listan är grundmåtten på pojk-och flickkroppen
samma upp till strl 140 dvs ca 9-10 år. Kroppsmåtten är alltså samma upp till strl 140 men
däremot kan kläderna ha olika mått beroende på passformen i just det plagget. 

När vi pratar om de olika jeansmodellerna så handlar det om passform inte om storlek.
Det som styr passformen är den modebilden som finns och vi anpassar sortimentet efter efterfrågan.
Just nu är jeansen på pojk inte lika smala i silluetten som på flick.
Vi utvecklar vårt sortiment hela tiden och man vet aldrig hur detta förändras i framtiden och
vi tar till oss era åsikter kring detta.

Det är mycket viktigt för oss att få information om vad våra kunder har för synpunkter på vårt sortiment. Vi tar till oss alla synpunkter och tar dem vidare till vår inköps- och designavdelning för barnkläder."
 
 
Ännu en gång, ni svarar inte på frågan.
Ni uppger att barnens kroppar börjar skilja sig åt storleksmässigt vid 9-10-års åldern men ändå så skiljer det flera cm i storlek på era kläder för betydligt YNGRE barn än så. Det finns massor med exempel på att era flickkläder är både mindre och mer figursydda än pojkkläderna.
 
Och än en gång, nu undrar jag varför?
 
Varför är flickkläder mindre?
Varför är flickkläder figursydda?
 
Vidare så undrar jag även varför ni tidigare valt att sälja vadderade bikiniöverdelar till 2-åringar.
Är detta något som någonsin legat i modet, eller är det något ni strävar efter ska bli mode?
Sedan undrar jag också kring er tanke bakom att sälja nylonstrumbyxor i strl 86, men att inte sälja vanliga strumpbyxor med halkskydd i samma storlek. Sen ser jag även då jag kollar er hemsida att ni ej säljer strumpbyxor på de sk pojkkläderna, utan väljer att enbart låta flickorna ha detta plagg. Detta undrar jag också kring, varför har ni valt att göra så?
 
Jag är också nyfiken på era badkläder till barn i strl 86-122.
Varför finns det bara små bikinitrosor(och någon enstaka baddräkt) till flickorna och stora bekväma shorts till pojkarna? Tycker ni att flickor som bär storlek 86-122 ska använda dessa små sexualiserade kläder, eller är detta också modet?
 
Jag har väldigt svårt att förstå vart ni står i dessa frågor och skulle gärna uppskatta ett personligt svar.
Jag finns att nå på mailadress: ksnm_b@hotmail.com
 
Med vänliga hälsning// Anna Vestman 
 Apr. 30, 2013
Låt oss få lite kunskap.

Jag tänkte hålla detta inlägg enkelt.
Jag kommer att visa lite bilder, för en bild säger ju mer än 1000 ord, eller hur?
 
Längdhopp - Herrar.
 
Längdhopp - Damer.
 
 
 
 
 
Häcklöpning - Herrar.
 
Häcklöpning - Damer.
 
 
 
 
Googlesökning, ordet herrar. Observera bilderna i bakgrunden samt de förslag jag får.
Vi har INTE sökt på dessa ord förut.
 
Googlesökning, ordet damer. Observera bilderna bilderna i bakgrunden samt de förslag jag får.
Vi har INTE sökt på dessa ord förut.
 
 
Och nu kan ni berätta för mig att kvinnor inte är objekt, som ständigt sexualiseras.
 
 Det går långt mellan inläggen!

Just nu har det gått långt mellan mina inlägg, jag har inte riktigt hunnit med mig.
Men idag rasslar det till, 2 stycken väldigt läsvärda inlägg kommer att ladas upp idag. Jag ska direkt börja jobba med dem, så se till att klicka er in här sedan.
Jag vill att ni ska läsa detta, att ni ska SE detta.
Det är viktigt, och det bevisar bara ytterligare hur våran värld ser ut. Så klicka er in senare, och läs och KOMMENTERA! Jag vill ha era åsikter och tankar, jag vill veta vad NI tycker, tänker och känner.Nej men, lite ris och ros då.

Igår hittade jag detta på FB och hos Lady Dahmer - Snippkläder kanske sitter åt lite om man har en JÄTTEDASE dinglandes mellan benen?  Där har alltså företaget Löfvings Kläder HB, fallerat stort med att möta kritik från sina kunder, de går till och med så långt att de anklagar Lena för att driva dem emot konkurs. Jag var in på deras Facebooksida, och varenda plagg var uppmärkt med "Pojke/Flicka", till och med babykläderna - trots att de i ett utalande skriver att på babysar är det ingen skillnad på deras kroppar. Jag påpekade lite fint(näääeee, argt, förbannat) att det är ingen skillnad på pojk/flickkroppar förrän de hamnar i puberteten och att deras butik inte tyckte sälja kläder för barn i tonåren.
 
Här nedan är två utav inläggen från Löfvings Kläder AB, samt ena Lenas inlägg.
 
 
 
Efter detta så valde Löfvings Barnkläder HB att stänga ner sig facebooksida, istäleet för att bemöta konstruktiv och befogad kritik. Det tog dem  dock ca 20 minuter att skaffa sig en ny sida, och nu verkar även den vara borta..
 
För ett tag sedan så skrev jag till Kakburken.se, jag lämnade en synpunkt på deras facebooksida och fick inget svar. Jag valde att avvakta och imorse ramlade svaret in!
Tyvärr inte det svar jag väntat mig.. 
 
 
Några andra kloka genusmedvetna kvinnor hann svara och ifrågasätta Kakburken.se svar, innan det helt plötsligt inte gick längre! Som ni ser på min kommentar så har inte Jannice kunnat kommentera för Kakburken.se RADERADE alla svar samt mitt inlägg. Japp, så hanterar de kritik.
Samma sak hände med en annan kvinnas inlägg som var liknande mitt, när andra ifrågasatte Kakburken.se svar(som var exakt samma som till mig?!) så raderade de konversationen. Japp, bara sådär. 
Tydligen så får man inte kritisera och komma med förslag till dagens företag för då tystas man ner.
 
Pinsamt Kakburken.se, ytters pinsamt att ett seriöst företag behandlar sina kunder på detta vis och inte kan bemöta kritik på ett konkret sätt. Jag skäms på era vägnar.
 
Är det någon ny innegrej bland de mindre företagen, det här med att inte vilja lyssna på sina kunder?
2 företag inom loppet av 2 dagar har verkligen visat sina rätta färger och jag hoppas innerligt att detta inte är standard för små företag i Sverige 2013.
 
 
Ett annat företag som jag valde att skriva till i dagarna är Abeko - Jag funderade över varför de hade valt att dela upp sina gummistövlar i "flick/pojk"katergorier och jag frågade om det var någon skillnad på skorna(förutom att "pojkskon inte gick att välja i rosa och att "flickskön hade högre klack samt ett spänne) och undrade om skorna var anpassade efter barnens snopp/snippa på något sätt. Fick snabbt svar av Abeko, ett trevligt, välskrivet och positivt svar där de skulle se över sina kategorier!
Jag blev väldigt glad och tackade för svar och lämnade förslag om att stövlarna istället kunde gå under namnet "barnstövlar". Men, såklart - det kunde ju inte sluta där.
Här nedan följer kommentarerna som ramlade in under dagen, de flesta positiva och kloka kommentarer men det fanns även en och annan.. Ja, mindre trevlig eller öppensinnad kommentar med där.
 
 
 
Det är tråkigt att man får svar grundade på att de som svarar inte ens läser det man skriver, för det är det som händer här, vid flera tillfällen. Vi kommer med välgrundade argument och möts av, oförstånd. Som att prata med en vägg.
Sen tar Sandras kommentar till mig priset. Personliga påhopp är vad vi tar till då argumenten tryter.
 
Men lite heder åt Abeko som faktiskt skulle se över sina kategorier och jag hoppas innerligt att det gör något. De kan gärna få ha bara en stövel, som passar alla. En utan högre klack eller spänne, i regnbågens alla färger till våra färgranna, underbara barn!RSS 2.0